Skip to main content

Simen leder 23.000 elever

KOMMER OG GÅR: Fylkeselevrådsleder Simen Merckoll Sem (18) er elev ved Eikeli videregående skole, mens tidligere fylkeselevrådsleder Mathias Opdal Weseth gikk på Nadderud (innfelt).

Hva jeg brenner for? Det er så mye at jeg ikke vet hvor jeg skal begynne.

Det sier 18-årige Simen Merckoll Sem fra Bærum. Han går på Eikeli videregående og ble i går valgt til ny fylkeselevrådsleder i Akershus.

– Jeg vil kjempe for et bedre psykologisk helsetilbud for lærlinger og liberalisering av fraværsgrensen. Jeg ønsker også en sterkere miljøprofil på skolene. Men først og fremst vil jeg at de 23.000 elevene og 1.200 lærlingene i Akershus får sine meninger og ønsker rettferdig representert, sier 18-åringen.

Hans personlige hjertesak er å styrke helsetilbudet i skolene og særlig det skolepsykologiske tilbudet for lærlinger.

– Det må være like bra som det er for skolelevene – det er det ikke i dag, sier Simen, som bor på Hosle sammen med mor, far og en søster.

LES OGSÅ: Elevene skal få dele ut 150.000 kroner 

– Tenk utenfor boksen

Som rykende fersk fylkeselevrådsleder avløser Sem en annen bæring, Mathias Opdal Weseth (19) fra Jong.

Weseth er nå ferdig på Nadderud og har startet på en bachelor i Internasjonale studier ved Universitetet i Oslo. Den tidligere lederen gir gjerne noen råd på veien til det nye Fylkeselevrådstyret.

– Dere har store muligheter til å påvirke. Tenk utenfor boksen når dere skal finne ut hvordan dere skal få gjennomslag for saker. Dessuten er det viktig å etablere så direkte kontakt med både politikere og media som mulig.

Tøffere arbeidsliv

Weseth peker på at Fylkeselevrådet ikke bare jobber med skolepolitikk, men også saker som sommerjobbprosjekt, regionreform og vaksinering.

– Så lenge en sak angår ungdom i Akershus, syns jeg det er rom for å ta det opp i Fylkeselevrådet.

Weseth mener rådet har utviklet seg i positiv retning og satt mange viktige saker på dagsorden de siste to årene. Han er særlig opptatt av Akershus-ungdommens møte med et fremtidig arbeidsliv:

– Er det én utfordring jeg er spesielt opptatt av de neste årene, så er det hvordan utdanningen skal legges opp i møte med hardere konkurranse i arbeidslivet.

LES OGSÅ: Varsler innstramming og gebyr for russen

– Stå samlet, kom med ideer

Det må stilles nye, ukjente og mest sannsynlig vanskeligere krav til både elever og lærlinger i årene som kommer, mener Weseth.

– Da er det viktig at ungdommen selv kommer med gode innspill når politikerne tar feil, eller gode ideer der ingen andre ser noen løsning. Det gjøres best ved at ungdommen fortsetter å stille med et sterkt, samlet og innflytelsesrikt Fylkeselevråd i årene som kommer.

 

Les flere artikler