Skip to main content

Seksåring til sykehus – falt fem meter i storefri

Fra denne muren falt en førsteklassing ved Evje skole ned. Ulykken skjedde i storefri tirsdag. 

FOTO: KNUT BJERKE

En førsteklassing fra Bærum falt fem meter rett ned på steinhellene i skolegården tirsdag. Gutten behandles for fallskadene ved Ullevål sykehus.

– Heldigvis ser det etter forholdene ut til at det går bra med gutten. Vi er klar over at dette kunne gått riktig ille, sier Nina Kosberg, assisterende rektor ved Evje skole i Bærum.

Gutten er innlagt ved Ullevål sykehus, der han får behandling og skadeomfanget kartlegges.

 Kosberg har kontakt med familien, som forteller at bortsett fra at gutten har fått knust flere tenner, har prøvene så langt vært positive. Familien avventer imidlertid de siste resultatene. 

Førsteklassingen ble i all hast hentet av ambulanse og kjørt til akuttmottaket ved Ullevål etter den dramatiske ulykken tirsdag.

– Falt bakover

Ulykken skjedde ute på skolens område i storefri. 

Seksåringen satt på en murkant ute i skolegården, som er fordelt på flere nivå i den skrå tomten til barneskolen på Gjettum. 

Ifølge Kosberg falt gutten bakover. Fra toppen av muren der han satt, ned til steinhellene i skolegården på nivået nedenfor, er det anslagsvis fem meter.

Eiendomsavdelingen i Bærum kommune har vært på befaring ved Evje skole for å se om denne muren, der førsteklassingen falt fra er forsvarlig sikret.

Foto: Knut Bjerke

Ifølge medelever som var vitne til hendelsen, roterte gutten baklengs i luften før han krasjlandet i det harde underlaget. 

– Det er høyt fall. Vi er glad for at det tross alt ikke gikk verre enn det har gjort. Vi har vært svært bekymret for at det dreide seg om hodeskader, sier Kosberg.

Hun forteller at gutten var bevisst, kunne bevege kroppen og snakke da ambulansen kom og tok ham med seg til Ullevål sykehus. 

– Sjekker fallstedet 

Mange av skolens 360 elever var vitne til hendelsen. Den assisterende rektoren beskriver at det ble stor oppstandelse i skolegården da ulykken skjedde. 

– Mange barn ble oppskjørtet og engstelige. Vi har vært rundt i alle klassene og snakket om hva som skjedde og hvordan det går med gutten, sier Kosberg. 

Hun legger til at skolen har lagt ut melding om hendelsen på egne nettsider. Her oppfordres foreldre til å snakke med barna om det som skjedde. 

– Vi har også vær i kontakt med kommunens kriseteam, som er klar til å ta imot barn som trenger det.

– Er det forsvarlig å leke i skolegården deres når elevene kan falle fem meter?

 – Vi har ikke opplevd noe lignende før, men vi ønsker å sjekke om fallstedet bør sikres bedre. Eiendomsavdelingen i kommunen har allerede vært på befaring for å finne ut hva som bør gjøres, sier Nina Kosberg.

Politioverbetjent Hilde Staver ved etterforskningsavdelingen på Bærum politistasjon bekrefter at de har gjort undersøkelser på stedet og opprettet sak på forholdet.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.