Skip to main content

Rift om gratis plass på sommerskole

Forskerfabrikken er ett av en rekke sommerkurs for barn og unge i Bærum og Asker i år.

Forskerfabrikken er ett av en rekke sommerkurs for barn og unge i Bærum og Asker i år. 

FOTO: PETTER SØRNÆS

Over 2.000 barn og unge har meldt seg på årets sommerskole i Bærum etter at tilbudet åpnet for påmelding denne uken.

To timer etter at sommerskolen i Bærum åpnet opp for påmelding til årets kurs mandag, hadde 1.131 elever meldt seg på. Fredag morgen var antall påmeldte nær doblet.

Det er Siv Herikstad, kommunalsjef for oppvekst skole i Bærum, godt fornøyd med. 

 – Vi er overveldet over responsen på årets sommerskole, sier Herikstad.

Det vil bli arrangert 30 gratis kurs gjennom sommerskolen i Bærum i år – i alt fra koding til svømming. Tilbudene skal foregå den første og den siste uken i skolens sommerferie. 

Mange av kursene er nå fulltegnet, viser påmeldingsportalen. 

Fremdeles ledige plasser

Skolesjefen anslår at det fremdeles er noen hundre ledige skoleplasser igjen. Det dreier seg om kurs fordelt på ulike steder, kurstyper og alderstrinn.

– Dette kan endre seg raskt. Det oppstår ledige plasser når foresatte melder barn av kurs, sier Herikstad, som oppfordrer foresatte om å sjekke påmeldingsportalen jevnlig de nærmeste ukene. 

Kursene er åpne for alle elever i Bærum-skolen fra 3. til 10. klasse. Kommunen har satt av seks millioner kroner til sommerskolen.

I påmeldingsportalen er det direktepåmelding. Det innebærer at foresatte melder barnet på kurs med ledig plass og umiddelbart får bekreftelse på plassen.

Skolesjefen ber foresatte som har fått plass til sitt barn, men som finner ut at de likevel ikke skal delta, om at de melder barnet av kurset slik at plassen blir ledig for andre. 

– Vi forsøker å gi plass til så mange som mulig, sier Herikstad.

 I Asker kan barn og unge melde seg på sommeraktiviteter på kommunens digitale aktivitetskalender «Hva skjer i Asker».

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.