Skip to main content

Pusser opp Rud vgs. for 20 mill. – kan bli revet

OPPGITT: Elevene Samira Ata, Tanya Babayi og Jaquelin Okomo Ela på Rud videregående synes skolen både er trekkfull og i dårlig stand. – Men det er bedre å kjøpe inn vifteovner i stedet for å bruke så mye penger på et bygg som kanskje skal rives, sier de.
OPPGITT: Elevene Samira Ata, Tanya Babayi og Jaquelin Okomo Ela på Rud videregående synes skolen både er trekkfull og i dårlig stand. – Men det er bedre å kjøpe inn vifteovner i stedet for å bruke så mye penger på et bygg som kanskje skal rives, sier de.

20 millioner kroner skal brukes på blant annet isolering og nye vinduer på Rud videregående i vår. Til høsten avgjøres om bygget skal rives eller bygges om.

Både Samira Ata (22) og Jaquelin Okomo Ela (20) går på frisørlinjen som holder til i A-bygget på Rud videregående skole.

– Det er fryktelig kaldt inne hos oss om vinteren, vi må noen ganger sette på alle fønerne for å holde varmen, sier de.

Likevel synes elevene det er ufornuftig å bruke 20 millioner på rehabilitering, så lenge man ikke vet om bygget skal brukes i fremtiden.

LES OGSÅ: Kjempet og slapp utvidet tid som lærlinger

Radiatorer og isolering

Rehabiliteringen av A-bygget på Rud videregående starter nå i vår. Nye vinduer, etterisolering og nye radiatorer med vannbåren fjernvarme vil få en prislapp på rundt 20 millioner kroner.

Problemet er bare at det i forbindelse med den planlagte utvidelsen av skolen er usikkert om dette bygget skal rives. Det avgjøres i løpet av høsten.

LES MER:

Kun to av ti elever velger yrkesfag

Rud-elev viser vei til Europa

Ikke bestemt

– I vår mulighetsstudie er ikke A-bygget bevart slik det er nå. Men det er mange mulighetsstudier som ikke blir noe av, sier Pål Erik Olsen i firmaet Tegn_3, som har fått oppdraget med å utvikle prosjektet.

Prosjektleder Hanne Marit Furseth i Akershus fylkeskommune har ingen kommentar utover at saken ikke er ferdig regulert.

– Vi holder på med reguleringsdetaljer. Vi vet ikke mer om dette før til høsten, sier hun.

Rehabiliteringen er planlagt fullført ved skolestart i år.

– Kjøp vifteovner

Nye Rud videregående skole er planlagt sammenslått med idrettsfag på Dønski videregående skole. Etter den planlagte utvidelsen vil Rud ha 1.300 elever i 2022.

Rektor Jarle Furnes setter pris på oppgraderingen.

– Dette er et gammelt, trekkfullt og uhensiktsmessig bygg i dag. Nordsiden av skolen er allerede pusset opp, og det har ført til helt andre energikostnader. Dermed vil nok ikke tapet bli på så mye som 20 millioner om det ender med at bygget rives. Bygget vil også få et helt annet inneklima i fem til seks år til glede for våre elever, sier rektor.

LES OGSÅ: Vil slå sammen Hauger og Gjettum til en kjempeskole

– Det er mye annet de pengene kunne vært brukt til, enten oppgradering for å bevare, eller flere lærere og flere linjer, sier jentene.

– De kan jo bare kjøpe inn noen vifteovner så lenge, sier Tanya Babayi (23) som går på helsefag.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.