Skip to main content

Politikerne vraker forslag om storskole

Hauger skole bør fortsette i dagens format, men i ny drakt. Det samme gjelder Gjettum skole. Det mener politikerne i Bærum. Saken skal vedtas i desember.

Hauger skole bør fortsette i dagens format, men i ny drakt. Det samme gjelder Gjettum skole. Det mener politikerne i Bærum. Saken skal vedtas i desember.

FOTO: EVA GROVEN

Ungdomsskolene på Hauger og Gjettum skal ikke slås sammen til én storskole. 

Det er klart etter at politikerne i Høyre og Arbeiderpartiet har bestemt seg. 

Mandag kveld var det gruppemøter i begge de største partiene i Bærum. Ett av punktene på de interne partimøtene var fremtiden til de to nedslitte ungdomsskolene på Hauger og Gjettum. Saken har vært en betent gjenganger i bærumspolitikken siden 2015.

Da saken ble presentert for oppvekstpolitikerne på forrige møte, var kommunedirektørens råd krystallklart: Han vil ha én storskole i stedet for dagens to. Han peker blant annet på at én stor ungdomsskole er billigere både å bygge og drive enn to

Denne anbefalingen velger politikerne nå å vrake. 

Med støtte fra begge de største partiene, vil ordren til kommunedirektøren bli å utrede to skoler til elevene i Gjettum og Hauger skolekretser.

– Enormt engasjement

Haakon Veum (H), som leder utvalget for barn og unge i Bærum (BAUN), bekrefter at gruppemøtet i Høyre enstemmig gikk inn for to skoler på Hauger og Gjettum.

Haakon Veum (H) leder utvalget for barn og unge i Bærum.

Haakon Veum (H) leder utvalget for barn og unge i Bærum.

FOTO: KARL BRAANAAS

– Jeg har lyttet til det enorme engasjementet i nærmiljøet. Det gjør at jeg støtter to enheter, ikke én, i dette området, sier Veum.

Terje Heiestad (Ap), som har frontet skolesaken for partiet sitt i BAUN, bekrefter at også Ap enstemmig gikk inn for to skoler, både i representantskap og gruppemøte.

Terje Heiestad (Ap) sitter i utvalget for barn og unge i Bærum.

Terje Heiestad (Ap) sitter i utvalget for barn og unge i Bærum.

FOTO: PRIVAT

– Vi har sett på hele inntaksområdet. Vi mener det blir så stort at det ikke vil fungere som et samlingspunkt på ettermiddag og kveld hvis vi setter én skole i den ene enden av skolekretsen, sier Heiestad.

Han forteller at han har fått svært mange henvendelser fra lokalmiljøet på Hauger og Gjettum om saken.

– Tilbakemeldingene fra både elever, lærere og foreldre er entydig på at de ikke ønsker en så stor skoleenhet, sier Heiestad, som sier at hele opposisjonen støtter denne holdningen. 

Frp gikk til valg på at det skal være to skoler på Gjettum og Hauger.

Budstikkas debattsider har hatt en rekke innlegg for å opprettholde to skoler i området.

Har vedtatt å bygge større

Ett argument kommunedirektøren peker på i innstillingen sin, er at politikerne for tre år siden vedtok at kommunen skal bygge større skoler.

– Vraker dere nå deres eget vedtak?

– Jeg mener det er forskjell på å legge ned etablerte skolekretser, som det er stort engasjement for å bevare, kontra å etablere noe helt nytt. Når vi planlegger noe helt nytt, vil vi gå for større enheter, sier Veum.

– En pris er hva det koster å bygge og drifte. En annen pris er hvilket miljø vi tilbyr elevene. Skolene i Bærum, også de på Gjettum og Hauger, er større enn det som er vanlig ellers i landet, sier Heiestad. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.