Skip to main content

Nadderud videregående skole bytter rektor

NY PÅ NADDERUD: Thomas Leirset (t.v.) overtar som rektor på Nadderud om én uke. Til høyre står tidligere Nesbru-rektor Knut Jore. FOTO: EVA GROVEN

Det er klart at Thomas Leirset blir ny Nadderud-rektor nå som Brynhild Idland slutter.

Brynhild Idland (60) fra Eiksmarka sa takk for seg som rektor ved Nadderud videregående skole i Bærum i forrige uke. Idland gir seg for å bli rektor ved Nesbru videregående skole i Asker fra 5. februar.

Og det er nettopp konstituert Nesbru-rektor, Thomas Leirset (46), som fra da av overtar det øverste ansvaret for Nadderud. Skolen har nær 70 ansatte og 550 elever på studiespesialiserende fag.

LES OGSÅ: Trekker seg etter å ha signert 5.250 vitnemål 

Arver de mest skoleflinke

Leirset har jobbet ved Nesbru i over ti år, og han har ledet skolen fra midten av november da Knut Jore, som hadde vært rektor siden 2008, gikk av med pensjon.

Nå arver Leirset ansvaret for det lærestedet som i fjor, og året før der, hadde høyest karakterkrav i Asker og Bærum. Nadderud kan dermed skilte med noen av de aller mest skoleflinke elevene i hele landet.

– Noe av det mest spennende og utfordrende med denne jobben blir å forsøke å løfte elevene ytterligere. Jeg er svært glad jeg har fått denne tilliten, sier Leirset, som bor på Nordstrand.

Han har strategien klar.

– Jeg skal ikke snu opp ned på skolen, men kommer til å bygge på de tingene som er gjort her før. Jeg tror på gode resultater gjennom godt samarbeid.

Les flere artikler