Skip to main content

Lover elevene svar om eksamen neste uke

– Alle elever i grunnskolen og videregående opplæring vil få vitnemål selv om eksamener skulle bli avlyst, sier kunnskapsminister Guri Melby (V).

FOTO: JAN HARRY SVENDSEN

Avgangselevene skal få avklaring neste uke om de skal ha eksamen eller ikke i vår. Det er beskjeden fra kunnskapsministeren. 

Etter at alle landets skoler ble stengt på grunn av koronapandemien torsdag forrige uke, kom spørsmålet raskt på banen: hvordan vil dette påvirke vårens eksamen?

Spørsmålet er ikke, slik kunnskapsministeren i starten antydet, blitt avklart denne uken.

– Når skal får elevene vite om det blir eksamen eller ikke?

– Vi jobber med å avklare eksamen og fagprøver for elever og lærlinger, og tar sikte på å komme med en avgjørelse om eksamen i løpet av neste uke, sier kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V) til Budstikka.

– Alle elever i grunnskolen og videregående opplæring vil få vitnemål selv om eksamener skulle bli avlyst. Så må vi se nærmere på mulige eksamensordninger for privatister, sier Melby.

28.000 elever går i grunnskolen i Asker og Bærum. Rundt 7.000 elever går på videregående skole i Asker og Bærum.

Standpunktkarakter

– Det viktigste for oss nå er at opplæringen legges opp på en måte slik at alle kan få en standpunktkarakter i fagene sine denne våren og blir forberedt til eventuelle eksamener, sier kunnskapsministeren. 

Hun har følgende beskjed til alle elever som sitter hjemme og jobber med fag:

– Alle elever må arbeide hjemmefra og følge opp hva lærere og skoler bestemmer. Dette er en ny måte å gå på skolen på, men jeg vet at mange lærere er veldig flinke til å legge til rette for nettbasert undervisning og læring, sier Melby.

– Jobber på spreng

For studenter er det ifølge utdanningsminister Henrik Asheim (H) universitetene og høyskolene selv som bestemmer hvilken form for eksamen de bruker. 

– Vårt felles mål er at flest mulig studenter skal få fortsette utdanningen som planlagt, og at færrest mulig skal bli forsinket. Jeg vet de jobber på spreng for å finne gode løsninger på dette. Mange universiteter og høyskoler har allerede varslet at de gjør om alle skoleeksamenene til hjemmeeksamener denne våren, sier Asheim.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.