Skip to main content

Letter på smitteverntiltak for skoler og barnehager

Myndighetene innfører nå en trafikklysmodell, med gult, grønt og rødt lys, for å vurdere smittefaren.

Foto: TRINE JØDAL

På en pressekonferanse onsdag sa kunnskapsminister Guri Melby (V) at hele skoleklasser kan være samlet fra 2. juni.

– Dette gjelder uansett størrelse på klasserommet, meddelte Melby. 

Enmetersregelen fjernes som et resultat av lite smittespredning etter gjenåpningen av skole og barnehager. De nye veilederne legges frem i sin helhet på fredag.

Lite smittespredning gjør det forsvarlig at en hel avdeling i barnehagen og en hel skoleklasse kan være én kohort. Et nytt system med rødt, gult og grønt lys skal avgjøre hvilke smitteverntiltak som gjelder i barnehage og skole.

– Vi kan nå løsne enda litt mer på tiltakene og innfører en trafikklysmodell, med gult, grønt og rødt. Nå er det rødt lys, men kan gå over til gult allerede neste uke. Det vil gi et bedre skoletilbud allerede fra neste uke. Gult er moderate tiltak, grønt er vanlig skolehverdag, sa Melby.

– I praksis betyr det at med dagens smittesituasjon kan en hel klasse være samlet i klasserommet uansett hvor stort klasserommet er, og flere kan få et fulltidstilbud. Det blir enklere å gjennomføre barnehage- og skolehverdagen, samtidig som smittevernet ivaretas, supplerer hun.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.