Skip to main content

Krever at Sanner griper inn i dataproblemer

Kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner fra Bærum forsikrer at han har stor forståelse for at problemene med det nye datasystemet i videregående skole i Akershus er krevende for lærere, skoleledere og elever. Sanner er klar på at han forventer at problemene løses før systemet innføres i flere videregående skoler. Her på besøk på nye Bekkestua barneskole tidligere i høst.

FOTO: TRINE JØDAL

Nestlederen i Stortingets utdannings- og forskningskomité krever at statsråd Jan Tore Sanner griper inn i dataproblemene for videregående skoler i Akershus.

Torstein Tvedt Solberg, Ap-representant for Rogaland og nestleder i utdannings- og forskningskomiteen, har tatt opp saken i et skriftlig spørsmål til kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H) fra Bærum.

Ap-politikeren peker i spørsmålet på at datasystemet Visma InSchool har en rekke feil og mangler.

«Nasjonalt mageplask»

«Deler statsråden min bekymring for å rulle ut et uferdig system med mange feil i hele landet, og hva har statsråden foretatt seg i saken for å unngå at dette blir et nasjonalt mageplask?» spurte Ap-representanten.

I sitt svar før helgen skriver Sanner at «I likhet med representanten Solberg har jeg notert meg at innføringen av det nye datasystemet i Akershus har bydd på utfordringer». 

Statsråden la til at han har «stor forståelse for at det er en krevende situasjon for både lærere og skoleledere, og ikke minst elevene, som også opplever utfordringer knyttet til fraværsføring, timeplaner og oversikt over rom.»

«Jeg har også en klar forventning om at de løser problemene før de implementerer systemet i flere videregående skoler.» konkluderte Sanner.

– Nå styrer vi mot en utrulling fase to, der tusenvis av elever og lærere skal ta i bruk et system som ikke funker, og det virker som om regjeringen ikke vil ta det overordnet ansvaret, sier stortingsrepresentant Torstein Tvedt Solberg (Ap).

FOTO: PRIVAT

«Galskap»

Torstein Tvedt Solberg er ikke fornøyd med svaret. Han ber Sanner ta overordnede nasjonale grep for å unngå at flere rammes av dataproblemene.

– Nå styrer vi mot en utrulling fase to, der tusenvis av elever og lærere skal ta i bruk et system som ikke funker, og det virker som om regjeringen ikke vil ta det overordnet ansvaret. Jeg er ekstremt bekymret, og Sanner vil ikke ta ballen, sier Tvedt Solberg i en e-post til Budstikka om det han kaller «galskapen» Visma InSchool.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.