Skip to main content

Klart for to uker med hektisk kontrollvirksomhet

SKAL KONTROLLERE: Politiet vil de neste to ukene kontrollere ved skolene i Asker og Bærum. Her fra i fjor.

De neste to ukene blir det daglige kontroller ved barneskoler i Asker og Bærum.

«Aksjon skolestart» skal sørge for at trafikanter og bilførere er mer påpasselige og følger trafikkreglene, spesielt med tanke på at skoleelevene er tilbake på veiene.

– Vi ønsker å sette et fokus på trafikken ved skolene i forbindelse med skolestarten. Vi kommer ikke bare til å stå rett ved skolene, men også i nærområdene rundt, opplyser politioverbetjent og trafikkansvarlig i Enhet Vest i Oslo politidistrikt, Ole Christian Bere.

Når elever igjen skal komme seg til og fra skolen etter nesten to måneder med sommerferie, er det viktig at skoleveiene er så trafikksikre som mulig.

– Først og fremst vil vi sjekke sikring av barn i bil, hastighet og bruk av elektronisk utstyr i bil. Men vi vil også veilede og informere til de som ønsker det, forteller Bere.

LES OGSÅ: – Fint at politiet passer på oss 

Mobilbruk og sikring

Kontrollene vil bli gjennomført både av lokalt politi i Enhet Vest og trafikkorpset, og vil foregå både om morgenen og ettermiddagen.

– Vi vil prøve å nå så mange skoler som mulig i løpet av disse to ukene, slår Bere fast.

Han tror politiets tilstedeværelse er viktig i starten av skoleåret.

– Vi så i fjor at det ble syndet mest mot mobilbruk og sikring av barn i bil, sier politioverbetjenten.

TIDLIGERE I ÅR: Foreldre står trafikkvakt ved 16 barneskoler

Oppfordrer til «hjertesone»

Også Trygg Trafikk oppfordrer trafikanter til å gjøre skoleveiene så trygge som mulig for skolebarna.

– Mange gleder seg til et nytt skoleår og mange gleder seg kanskje spesielt til å starte på skolen for aller første gang. Det er derfor viktig å huske på at barna skal oppleve skoleveien som trygg, sier distriktsleder i Trygg Trafikk Akershus, Hans Martin Sørensen

– Kanskje har noen barn lært å sykle i løpet av sommermånedene, eller ønsker å utforske det å gå alene til og fra skolen? Da er det viktig for oss voksne å legge til rette for at dette oppleves som trygt for barna. Mange barn har lyst til å gå eller sykle til skolen, men blir likevel kjørt helt frem. Når færre kjører barna til skolen, blir det tryggere rundt skoleporten, sier han videre.

Trygg Trafikk mener at en såkalt «hjertesone» vil gjøre trafikksituasjonen rundt skolene tryggere.

LES MER: Trygger skoleveien med «hjertesone» 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.