Skip to main content

Jong-rektor går på dagen etter strid med ledelsen

Kathrine Nilssen er konstituert som ny rektor ved Jong skole, etter at Frode Sømme sa opp sin stilling med umiddelbar virkning.

Kathrine Nilssen er konstituert som ny rektor ved Jong skole, etter at Frode Sømme sa opp sin stilling med umiddelbar virkning. 

Foto: KARL BRAANAAS

Rektor Frode Sømme ved Jong skole går av med umiddelbar virkning. Langvarig uenighet mellom ham og ledelsen i Bærum kommune ligger bak.

Mandag ettermiddag la Frode Sømme ut en melding til alle foresatte på Jong skoles hjemmeside. Der informerte han om at han, etter åtte år, hadde hatt sin siste arbeidsdag.

Han skriver;

Kjære foresatte,
Jeg har valgt å si opp min stilling som rektor ved Jong skole med umiddelbar virkning og har min siste arbeidsdag i dag mandag 20. september 2021. Jeg vil takke alle dere foresatte for mange fine år sammen for barnas beste. Jeg har hatt en spennende reise her på Jong skole siden jeg kom i august 2013. Nå leveres stafettpinnen til andre som vil ta skolen til nye høyder. I mitt fravær vil assisterende rektor Kathrine Nilssen, være konstituert rektor frem til ny rektor er på plass. Tusen takk for meg!


Konflikt i et halvt år 

Frode Sømme utdyper overfor Budstikka hva som ligger bak den uvanlig brå oppsigelsen.

– Jeg og skoleledelsen i Bærum kommune er uenige i sak. Vi har vært det lenge, over et halvt års tid. Den uenigheten gjør at det er sunnest for alle parter at jeg slutter i jobben, sier Frode Sømme, som understreker at han har opplevd samarbeidet med personalet, elever og foreldre ved Jong skole som svært godt.

Han forteller at det er han selv som har valgt å si opp jobben som leder for barneskolen med nær 400 elever. Han ønsket å gå med én gang, noe kommunen har sagt seg villig til å la ham gjøre.

– Hva dreier konflikten seg om?

– Uenigheten mellom meg og ledelsen går på rektors handlingsrom, sier Sømme, som har hatt jobben som Jong-rektor siden 2013.

 

Frode Sømme slutter som rektor etter åtte år ved Jong skole. Her fra en tidligere reportasje med lokalavisen.

Frode Sømme slutter som rektor etter åtte år ved Jong skole. Her fra en tidligere reportasje med lokalavisen. 

Foto: KNUT BJERKE

– Dialog over tid

Seksjonsleder Anne-Marie Waag for oppvekst i Bærum kommune var knapp i sin uttalelse da Budstikka tok kontakt mandag kveld.

– Vi er kommet til enighet med Frode Sømme om at han skal fratre sin stilling. Utover det kan vi ikke kommentere saken, skrev Waag i en tekstmelding til Budstikka, før hun senere på kvelden fulgte opp med ytterligere kommentarer:

– Dialogen med Sømme har vært over tid og det var mulig for oss å imøtekomme dette på grunn av ledersituasjonen ved Jong skole og en erfaren assisterende rektor som takket ja til å være konstituert rektor i rekrutteringsperioden.

Hun vil ikke tidfeste når hun fikk melding om en oppsigelse fra Sømme.

– Som sagt har det vært en prosess og dialog i saken over tid, skriver hun.

Tidligere assisterende rektor Kathrine Nilssen er konstituert rektor frem til ny rektor er på plass. Hun ønsker ikke å kommentere saken. 

  • Har du tips vedrørende denne saken? Kontakt oss på telefon 99 59 00 00 eller på e-post her

– Godt fornøyd

FAU-leder Zaheer A. Rana fikk beskjed om rektorens avgang mandag kveld. 

– FAU er godt fornøyd med hans innsats gjennom pandemien, sier Rana, som heller ikke ønsker å kommentere saken nærmere. 

Også på lærerne kom beskjeden brått. Én av dem som fra en dag til en annen har fått ny sjef er Vegard Haugen, lærer og tillitsvalgt for Utdanningsforbundet ved Jong skole. 

– Hvordan har samarbeidet mellom dere lærere og rektor vært?

– Samarbeidet har vært godt. Frode Sømme har spilt en viktig rolle for skolen, sier Haugen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.