Skip to main content

Gir tusenvis til sykehusklovnene

SKAPTE STEMNING: SFO-koret hadde øvet lenge på konserten de holdt under julemarkedet på Hvalstad skole. Alle Foto: Nina Abrahamsen

Hvalstad og Vardåsen skolers SFO-barn har arrangert julemarked for tredje år på rad. Summen på over 30.000 kroner går til Sykehusklovnene.

Mens SFO-koret sang «Jeg så mamma kysse nissen», var salgsboden fylt opp med alt fra egenproduserte peppernøtter til trefigurer og smånisser som SFO-barna på Hvalstad skole har laget.

På epleslang

– Det er fint at pengene går til noe som kan glede syke barn. Det gjør at vi også blir glade, sier Isabelle Westrum og Leah Østrem som sto i salgsboden.

SFO-barna har også plukket epler i skolens nabohager som de har fått presset på Ringi gård i Bærum. Merkelapper på juicekartongene har de selv tegnet.

– Barna motiveres av å gjøre noe som går til et godt formål. Tidligere har vi også gitt til Redd Barna, forteller leder av SFO på Hvalstad, Åsa Kjellberg Line.

 LES OGSÅ: 15-åringer fra Bekkestua valgte slum fremfor førjul

Mest fra Vardåsen

Ialt samlet Hvalstad skole inn nesten 10.000, mens Vardåsen skole fikk inn så mye som 22.990 kroner, i år går alt til Sykehusklovnene.   En ideell organisasjon som sender skuespillere ut for å glede syke barn innlagt på norske sykehus.

– Målet er ikke pengene, men det engasjementet og aktiviteten dette skaper. Vi merker at barna føler mestring. Også de ansatte samarbeider godt om dette. Selve markedsdagen er også et høydepunkt for både familier, ansatte, store og små, sier Åsa Kjellberg Line.

Les flere artikler