Skip to main content

Fra vaktkrise til løsning

Rud videregående er blant skolene som manglet vakter til å gjennomføre privatisteksamen.

FOTO: KNUT BJERKE

For litt over en uke siden slo fylket alarm fordi det manglet vakter til å avvikle vårens privatisteksamen. Nå er behovet dekket.

– Mange har meldt interesse for å være eksamensvakter, så nå kan vi trygt gjennomføre alle privatisteksamenene i Viken, sier fylkesråd for kompetanse og utdanning, Siv Henriette Jacobsen (Ap), i en melding fra fylket.

Hun sier hun er veldig takknemlig for at mange vil bidra til at privatistene får fullført sine fag og kan søke seg videre.

Fylket opplyser at det for bare et par uker siden var bortimot eksamensvakt-krise. Bakgrunnen er at de fleste faste eksamensvaktene er i aldersgruppen 65 år og oppover, en gruppe som har forhøyet risiko for å få alvorlige følger av koronavirus-sykdom. Disse kan dermed ikke gjøre sin faste jobb i år.

Kort varsel

– Derfor trengte vi mange nye vakter, som kunne stille på relativt kort varsel, sier fylkesråden, som uttaler at hun er overveldet over responsen på etterlysningen av eksamensvakter.

Rud og Stabekk i Bærum var blant de 24 videregående skoler i Viken som manglet eksamensvakter.

– I tillegg til at mange har tatt kontakt etter å ha lest vår oppfordring, har skolene vært kreative. De har «lånt» vakter av hverandre, og de har tatt kontakt med virksomheter som har permittert ansatte, og fått tillatelse til å kontakte de permitterte direkte. Alt dette har gjort at skolene nå har meldt fra at behovet for eksamensvakter er dekket, sier Jacobsen.

– Alle privatisteksamener i Viken fylkeskommune vil bli gjennomført, fremholder fylket.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.