Skip to main content

Flere har fått læreplass

Bygg og anleggsteknikk er utdanningsprogrammet med flest formidlede læreplasser. Anleggsmekaniker er faget som har flest, med 80 prosent av søkere med tildelt læreplass.

Bygg og anleggsteknikk er utdanningsprogrammet med flest formidlede læreplasser. Anleggsmekaniker er faget som har flest, med 80 prosent av søkere med tildelt læreplass.

Foto: Anette Andresen

Tall fra læreplassformidlingen i Viken fylkeskommune viser at 700 flere har fått læreplass i Viken i år.

I Asker og Bærum har nær 55 prosent av 386 søkere totalt, fått formidlet en læreplass så langt i 2021.

Læreplassformidlingen i Viken fylkeskommune er godt i rute, og per 5. juli er over 61 prosent av søkerne med ungdomsrett registrert med læreplass, sier seksjonsleder i fagopplæring Olav Fjeldheim Horne.

Ønsker å styrke yrkesfag

I 2020 var det 4.400 ungdommer som sto uten en læreplass på landsbasis.

Året ble i stor grad preget av koronautbruddet, der mange bedrifter har hatt utfordringer med å holde driften i gang og lærlinger har blitt permittert, ifølge Utdanningsdirektoratet.

Nå vil regjeringen innføre en rett til læreplass eller et likeverdig tilbud med en ny reform i videregående opplæring.

– Når vi nå innfører en rett til læreplass eller et likeverdig tilbud, signaliserer vi til elevene at en læreplass er målet, og at de skal være trygge på at de kan fullføre og få et fagbrev etter endt utdanning, sa kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V) i en pressemelding i forbindelse med stortingsmeldingen om reformen i mars i år.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.