Skip to main content

Færre lærere borte fra skolen

Solvang-rektor Anne Ma Vettre hadde matte med denne 10.-klassen fordi mattelæreren var syk i starten av februar. Rundt 20 prosent av alle ansatte skolene i Asker og Bærum var på det meste borte fra skolen i ukene før vinterferien.

Solvang-rektor Anne Ma Vettre hadde matte med denne 10.-klassen fordi mattelæreren var syk i starten av februar. Rundt 20 prosent av alle ansatte skolene i Asker og Bærum var på det meste borte fra skolen i ukene før vinterferien.

FOTO: KNUT BJERKE

Fravær blant lærere har gått ned de siste ukene. Ingen skoler har lenger redusert tilbud til elevene, melder skolesjefene i Asker og Bærum.

Tendensen er den samme både i grunnskoler og SFO, i begge kommuner: Fraværet blant de ansatte er på vei ned.

Skolesjefene i Asker og Bærum rapporterer at samlet fravær blant ansatte nå er rundt 15 prosent. For en drøy måned siden var fraværet rundt 30 prosent høyere.

Terje Larsen er kommunalsjef for grunnskolene i Asker.

Terje Larsen er kommunalsjef for grunnskolene i Asker.

FOTO: KARL BRAANAAS

Terje Larsen, kommunalsjef for grunnskole, forteller at Asker-skolen har hatt en jevnt fallende trend i fraværet de siste ukene.

– Vi er veldig glade for at det ser ut til å gå riktig vei, sier Larsen, som understreker at det er stor variasjon mellom skolene.

Mange ferdig med omikron

I uke fire var fraværet blant ansatte i Asker-skolen på sitt aller høyeste, oppgir skolesjefen. Da var rundt 20 prosent av medarbeiderne borte, enten på grunn av egen sykdom eller som følge av gjeldende pandemiregler. 

I Bærum-skolen var fraværet oppe i 20,4 prosent i uke seks, ifølge kommunens egne tall.

I begge kommuner så flere skoler så seg nødt til å sende klasser hjem til digital undervisning fordi det ikke var nok folk på jobb i januar og februar. Flere skoler meldte om store utfordringer med å få kabalen til å gå rundt med nok voksne i klasserommene.

Ingen skoler eller SFO-er har redusert tilbud denne uken i Asker og Bærum. 

Også blant elevene er fraværet på vei ned, rapporterer Siv Herikstad, kommunalsjef for skole i Bærum.

– Tendensen er helt klart at mange barn og unge nå har hatt virusinfeksjonen, sier Herikstad.

Kommunalsjef i Bærum, Siv Herikstad.

Kommunalsjef i Bærum, Siv Herikstad.

Foto: Trine Jødal

Registrert smitte faller

Utviklingen er i tråd med innmeldte tilfeller av koronasmitte. Oversikten viser at smitten faller etter en bølgetopp mellom uke fire og seks. 

De ferske smittetallene betraktes imidlertid ikke lenger som en god indikator på utbredelse av korona i samfunnet. Det fordi de nye reglene som ble innført 12. februar innebærer langt mer selvtesting og egen rapportering av smitte. 

«Det vil med stor sannsynlighet være store mørketall fremover, og det blir viktigere å følge med på tall for innleggelser, alvorlig sykdom og lokale smitteutbrudd», skriver Bærum kommune på sine nettsider.

Kommuneoverlegene meldte om at ni Asker-borgere og 17 Bærum-borgere ble lagt inn på sykehus med koronasmitte forrige uke.

Avslutter rapportering

Med nedgang i fraværet droppes nå ukentlig rapportering av mannefallet i Asker-skolen, forteller Terje Larsen. 

– Betyr dette at skolene friskmeldes for omikronbølgen?

– Det ser veldig lovende ut. At flere fast ansatte er tilbake på jobb gjør at vi nærmer oss en hverdag med et godt og normalt undervisningstilbud.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.