Skip to main content

Ble best i landet med tusenvis av mattestykker

SYV KLASSER: Her er to fra hver av de syv klassene på Rønningen skole som vant Mattemaraton.

Rønningen skole er nest minst i Asker, men elevene her har regnet flest stykker i snitt i den nasjonale regnekonkurransen Mattemaraton.

Den lille skolen har ca 190 elever fordelt på én klasse for hvert trinn. Først konkurrerte de klassevis for å vinne rektors hjemmebakte kringle.

Men så slo alle skolens elever seg sammen for å vinne over hele landet: 520 deltagende skoler med ialt 120.000 elever som har løst 42,2 millioner oppgaver til sammen.

Les også: Ny eier av Risenga barnehage 

Tusenvis av stykker

– Rekorden i andreklassen min er 15.000 oppgaver på en dag, forteller lærer Eva Amble, som forteller at det har gått med mange ettermiddager i det varme maiværet med bistand av foreldre og skolens voksne. Barna har også hjulpet hverandre for å ta seieren hjem.

Med 5.859 oppgaver i snitt per elev i løpet av en måned kom skolen på førsteplass i Norge.

– Det var gøy å vinne siden vi har jobbet så mye for det, sier Hannah (10), Sara (9), Minahir (9) og Mathias (9), som sammen med Einar (11) og Stine (11) og de andre elevene har regnet tusenvis av regnestykker. I dag feiret hele skolen seg selv siste skoledag med allmøte og piknik på gressplenen.

– Nå blir det deilig med ferie og leksefri, sier Hannah og Mathias.

Les også: Politisk spill om barns oppvekstvilkår 

Les flere artikler