Skip to main content

Ber om at lærere og elever blir lyttet til om dataproblemene

Elever, lærere og skoleledere har i hele høst klaget over problemer med skolesystemet Visma InSchool. Her er Valler-elevene Katrine Thoen Hansen og Theodor Kvalsvik Lauritzen i møte med produktdirektør Inger Marie Kopperud i Visma for noen uker siden. 

FOTO: KARL BRAANAAS

Utdanningsforbundet er bekymret for at fylkesrevisjonen ikke får vite nok om dataproblemene i de videregående skolene i Akershus.

– Det er bekymringsfullt at svarene gitt til revisjonen ikke er overens med de tilbakemeldingene og den virkelighetsbeskrivelsen vi har fått fra våre medlemmer, sa hovedtillitsvalgt Ine-Lill Hjelm Gabrielsen i Utdanningsforbundet til politikerne i Akershus fylkesting da saken ble behandlet der mandag

– Viktig informasjon utelatt

– Våre medlemmer trekker frem at de opplever at det er utelatt viktig informasjon i svaret til revisjonen, eller at bare deler av hele bilder blir gitt om hvor kritisk situasjonen rundt innføring av VIS fortsatt er, sa Hjelm Gabrielsen om det nye datasystemet Visma InSchool (VIS).

– Vi skulle gjerne sett at rådmannen tok steget ned til kjernevirksomheten og lyttet til de tilbakemeldingene vi får, la Utdanningsforbundets hovedtillitsvalgte til overfor politikerne.

Hovedtillitsvalgt Ine-Lill Hjelm Gabrielsen i Utdanningsforbundet Akershus tok mandag dataproblemene i fylkets videregående skoler opp med fylkestinget.

FOTO: PRIVAT

Dokumentasjon ettersendt

Fylkesordfører Anette Solli (H) forsikret i sitt svar at etablerte rutiner er fulgt i svarene til fylkesrevisjonen, men fremholdt at fylkesrevisjonen selv må vurdere om svarene er tilstrekkelige. Solli la til at det både er gjennomført møte og ettersendt ytterligere dokumentasjon til fylkesrevisjonen om Akershus-skolenes dataproblemer.

Problemene med det nye datasystemet til de videregående skolene i Akershus er også tatt opp på Stortinget. Nestlederen i utdannings- og forskningskomiteen på Stortinget, Torstein Tvedt Solberg (Ap) fra Rogaland, krever at kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H) fra Bærum tar overordnede nasjonale grep for å unngå at flere rammes. Det nye datasystemet skal etter planen innføres også i Buskerud og Østfold og etter hvert i resten av landet.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.