Skip to main content

Afrikanske rytmer og afghanske festdrakter på Dønski

Skolebøkene måtte vike da klasserommene på Dønski videregående skole ble fylt opp med kulturelle innslag fra både inn- og utland.

– Det er veldig morsomt. Dette er den beste dagen i skoleåret. Her kan vi ta del i forskjellige kulturer, og lære mer, sier Sunniva Lefdal Moen (18), som sto i bresjen for å vise frem litt afrikansk kultur til sine medelever.

– Det er veldig gøy, jeg liker sånne dager, supplerer Faiza Jama (17) fra Somalia.

– Det er en fin måte å vise andre folk vår kultur på, fastslår Sinoda Araya (17) fra Eritrea.

Internasjonal dag

Dønski videregående skole har i mange år arrangert internasjonal dag. Skolen har en god miks av ungdommer med ulik bakgrunn, men rektor Anders Lindhjem-Godal presiserer at det ikke er noe særtrekk ved Dønski.

– Dette er Norge 2019. Poenget med dagen er å bli kjent med de ulike kulturene hos oss, men også å løfte blikket ut av Dønski, sier Lindhjem-Godal.

– Veldig lærerikt

Afrikansk dans, afghanske festdrakter, bunader og eksotisk mat var blant ingrediensene. I tillegg ble det også gitt faglig oppdatering ved bruk av både språk, historie og psykologi. 

– Det er veldig lærerikt og interessant å få et innblikk i forskjellige kulturer, sier Asma Rahmani (18) fra Afghanistan.

Hun fikk blant annet vist frem afghanske dansetrinn sammen med medelev Karina Ganukaeva (18) fra Tsjetsjenia.

– Det er tredje gang jeg er med på det nå. Det er trist at det er siste gang jeg får være med på dette, sier Ganukaeva.

Se flere bildeserier under annonsen

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.