Skip to main content

100 åring blåste i gang første skoledag

SPILTE KLASSIKERE: Musikanter fra Høvik Verk skole lagde stemning på Høvik Verk skole første skoledag. – Det beste er når alle får til å spille fint sammen, sier Ella Graasvold (10), Martin Os (11) og Ludvik Martinuzzi (11).
SPILTE KLASSIKERE: Musikanter fra Høvik Verk skole lagde stemning på Høvik Verk skole første skoledag. – Det beste er når alle får til å spille fint sammen, sier Ella Graasvold (10), Martin Os (11) og Ludvik Martinuzzi (11).

– Å spille i korps er både gøy og kult, sier Jakob, Peder og Viktor i Høvik Verk Skolekorps. Mandag spilte det 100-årige korpset for førsteklassingene på Høvik Verk skole. Lørdag blir det stor fest.

At skolegården var full av spente førsteklassinger med foreldre og besteforeldre var helt greit for barytonrekka som trøkket til med klassikere som «Glade musikanter» og «Gammel jegermarsj» i dag.

– Det beste med å spille i korps er at du får gode venner, dra på korpsseminarer og turer. I sommer var vi på Mallorca fordi korpset fyller 100 år. Da spilte vi i Palmas gater og var masse på stranden, sier Viktor Plathe.

(se bilder nederst i saken)

Ny dirigent

Ikke bare førsteklassingene, men også korpsets dirigent, Morten Lundgren Pladsen (31), var helt fersk i rollen i dag. Rektor Marte Strøm-Gundersen (46) fra Blommenholm startet i vinter, men det var første gang hun tok imot førsteklassinger på Høvik Verk skole.

– Det er ikke bare dere som har sommerfugler i magen. Det er første gang jeg tar imot førsteklassinger som rektor og det er ekstra stas, sa Strøm-Gundersen, som passet på å rose og gratulere korpset med 100-årsdagen.

LES OGSÅ: Marie (5) fikk råd av storesøster

Stor Lycke (5) ved skolestart

  Rektor: – Den beste skoledagen i året

1918: – Fryktelig lyd

Det var 18. august 1918 at Høvik Glassverk Guttemusikkorps ble stiftet med 40 musikanter av Frithjof og Olga Andersen, Yngvar Wang (faren til Sølvi Wang) og Frithjof Pedersen. Utgifter til instrumenter ble beregnet til ca. kr 5.000 og dekket av verkseier Arild Berg. Den 27. august 1918 kunne man lese følgende i Budstikka, som den gang het «Asker og Bærums Budstikke»:

«I forrige uke blev der startet et guttemusikkorps paa Høvik Glasverk med ca. 40 medlemmer. Gutterne fikk for et par dage siden utleveret nye instrumenter og alle de frygtelige toner og lyder de hittil har præsteret har været til en sand plage for stedets befolkning. «UF det var fælt», sa en av dem som hadde git sin medvirkning til anskaffelsen av disse instrumenter «vi faar ikke levende fred fra tidlig på morgen til sent paa kveld, de frembringer den mest hjerteskjærende lyd». Men vedkommende trøstet sig med at hr. disp. Haug hadde sagt at det vilde gaa over om 3–4 dage.»

Jentene inn

I 1919 ble skolen overtatt av kommunen og fikk navnet Høvik Verk Skoles Guttemusikkorps. I 1955 fikk jentene innpass i korpset som fikk navnet Høvik Verk Skoles Musikkorps. Dette navnet ble i 1981 forenklet til dagens navn: Høvik Verk Skolekorps.

I dag er korpset et av Bærums større skolekorps, bestående av 72 musikanter fordelt på aspiranter, juniorer og hovedkorps. I tillegg har korpset også et eget storband med de eldre musikantene.

Høvik Verk Skolekorps har fast samspill i SFO-tiden for aspiranter og juniorer og på ettermiddagen for hovedkorpset, opplyser Bitte Kvadsheim som er medlem av jubileumskomiteen.

Førstkommende lørdag vil korpset feire seg selv på Høvik Verk skole. Da vil også Smågardistene og Bærum Big Band spille i tillegg til korpsets storband samt Asker og Bærum Ungdomskorps.

– Da blir det kake og fest. Det er fint å spille i et korps som er så gammelt, sier Jakob, Peder og Viktor.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.