Det ble sent torsdag ettermiddag observert røyk fra skogen i Eineåsen, ovenfor Paal Bergs vei, ikke langt fra Eineåsen bussholdeplass.

– Vi har sendt mannskaper fra brannstasjonene på Gjettum og Bekkestua, opplyser vaktkommandør Eirik Fredriksen ved brannvesenets 110-sentral.

Brannvesenet ble varslet om røyken ved 17.50-tiden.

– Det fremstår ikke som veldig dramatisk, men det brenner ved en provisorisk gapahuk litt oppe i terrenget. Det brenner på flere ulike steder, men er ikke noe spredningsfare, forteller utrykningsleder i Asker og Bærum brann og redning, Knut Erik Villadsen.

Han opplyser videre at arnestedet for brannen ligger såpass langt oppe i terrenget at det er for langt unna til å legge ut slanger.

– Vi er her med to sekshjulinger som vi bruker til å kjøre opp vann, sier Villadsen, som legger til at det siste strekket opp til brannstedet er forholdsvis bratt.

De siste, og bratteste meterne opp til brannstedet, måtte brannmannskapene lempe av vanntankene fra sekshjulingene og bære de opp det siste stykket.

Også politiet var plass med to patruljer, blant annet for å prøve å finne årsaken.

– Det har visst brent på tre forskjellige steder, men vi vet ikke hvorfor. Det skal ha brent i et tre, så hvis det har falt, kan det jo ha antent flere steder, men det kan også være påsatt. Vi vet ikke, sier politiets operasjonsleder Per-Ivar Iversen.

Politiet snakker med folk i området i håp om å komme nærmere en forklaring på hvorfor det har brent.

Ved 18.50-tiden meldes det at brannen er helt slukket.

Var bekymret

Christian Munch Kielland (42) varslet brannvesenet da datteren hans oppdaget røyken som kom fra Eineåsen. Siden familien har hytte ikke langt fra der det brant, var han svært bekymret for spredningsfaren.

– Så tørt som det er i skogen nå, så går det fort hvis vinden fortsetter å blåse i den retningen, sier han.

Med hytte så nær hjemadressen på Rykkinn, bruker Kielland den flere ganger i uken.

– Den betyr veldig mye for oss, og jeg har hatt den i 24 år, sier han.

Han omtaler området der det brant torsdag kveld som «kronglete» og til dels ulendt.

42-åringen har varslet om brann i området før.

– Jeg liker å kalle meg Eineåsens vokter. Folk må være forsiktige, det er knusktørt i marka, sier han, som kunne puste lettet ut da brannvesenet meldte om at alt var under kontroll.