Tiril og Ingrid er bedre enn nesten alle skiskytternasjonene

SUKSESS: Tiril Kampenhaug Eckhoff jubler etter sølvet på søndagens jaktstart.

SUKSESS: Tiril Kampenhaug Eckhoff jubler etter sølvet på søndagens jaktstart. Foto:

Etter fem av 12 øvelser i VM i skiskyting har Fossum tatt flere medaljer enn nesten alle nasjoner.

DEL

Tiril Kampenhaug Eckhoff og Ingrid Landmark Tandrevold har tatt ett gull og to sølv i VM i skiskyting i Östersund. Bare Norge er bedre med to gull og tre sølv. Fossum-jentene har Tyskland rett bak seg med en gull, et sølv og to bronse.

- Det er ikke så ille. Det spørs om vi klarer det, men vi får prøve på at det fortsetter sånn. Fossum er bedre enn Tyskland og Sverige, smiler søndagens sølvvinner Tiril Kampenhaug Eckhoff.

Hennes sesong har ikke vært noen dans på roser, men nok en gang har hun funnet toppformen når det er mesterskap. Hun åpnet VM med gull på mixed stafett og tok sølv i søndagens jaktstart.

- Det var veldig bra i dag, konstaterer hun fornøyd.

LES OGSÅ: VM-sølv til Tiril Eckhoff: - Vi sprekker nesten av stolthet

- Som en lillesøster

Kampenhaug Eckhoff sier hun har jobbet hardt inn mot mesterskapet, har prøvd å få overskudd og senket skuldrene. Hun sier også at hun skulle ønske hun hadde et godt svar på hvorfor hun klarer å prikke inn mesterskapsformen.

- Hadde jeg hatt et supersvar så hadde jeg skutt godt hele året. I dag gjorde jeg det veldig enkelt, forklarer 28-åringen og legger til at hun synes det er svært stas med klubbvenninne Ingrid Landmark Tandrevolds suksess i VM.

- Det er veldig gøy at vi har med Ingrid på tur. Jeg føler det er litt som å ha med lillesøster.

Dediserte sølvet til venninne som mistet moren 

VM-sølv til Ingrid Landmark Tandrevold 

Artikkeltags