Nå oppfordrer den erfarne ortopeden og idrettslegen hundeeiere om å holde hundene i bånd i skiløypene.

– Det gikk bra med meg. Men det kunne gått riktig ille. Mitt klare budskap er i folketette skiløyper må hundene være i bånd, sier Paul Lereim.

LES OGSÅ: Frykter ulykker ved skiløypene

Brukte hele bredden

Det var sist søndag at 77-åringen fra Nesbru var på skitur i Vestmarka. I bakkene ved nedkjøringen til Ståvivolden var det riktig folksomt.

Plutselig kom to løshunder i løypen. Ifølge Lereim så det ut til at de to hundene mente de hadde hele veibredden til disposisjon.

LES OGSÅ: Trosser Drengsruds preppe-stopp

– For å unngå kollisjon, måtte jeg gjøre en unnanamøver. Jeg mistet balansen, og endte med et dårlig svalestup med landing på ansikt og venstre skulder, forteller Lereim.

Den spreke 77-åringen hadde problemer med å komme seg opp etter stupet. Da han endelig hadde reist seg, var hundene vekk. Og hundeeieren var ikke å se.

LES OGSÅ: Drømmeforhold i marka

Flere kutt i ansiktet

Vel hjemme konstaterte den erfarne professoren i ortopedi at han hadde pådratt seg flere kutt i ansiktet. De har han plastret; noen arr fra eller til bryr Lereim seg lite om.

Nå håper han at opplevelsen skal få flere hundeeiere til å sette bånd på hunden i folketette skiløyper.

– Dette var en situasjon som kunne forårsaket store skader. Det er bedre å forebygge enn å behandle, det vet jeg etter mange år som professor i ortopedi, sier Lereim.

Lereim regnes som pioner innen moderne hofte- og kneprotesekirurgi i Norge, men har også mange år bak seg som idrettslege.

LES OGSÅ: Pepperspray mot løse hunder

Elsker hunder

Han presiserer at han slett ikke har noe imot hunder. Tvert om; han elsker dem. Lereim har selv hatt engelsksettere i 45 år, og gått mye på jakt.

– Ved å være en skjødesløs og udisiplinert hundeeier, ødelegger man for alle andre. Slik at også dem som sørger for å holde hunden i bånd, blir uglesett, sier Lereim.