Skiføret i ferd med å smelte bort

SNART SLUTT: Slik så det ut på Solli i Asker torsdag ettermiddag. Snøen smelter fort med mildværet vi har for tiden. Bildet er hentet fra Skiforeningens webkamera.

SNART SLUTT: Slik så det ut på Solli i Asker torsdag ettermiddag. Snøen smelter fort med mildværet vi har for tiden. Bildet er hentet fra Skiforeningens webkamera. Foto:

Kommende helg kan bli den siste helgen denne vinteren med et bredt utvalg av skimuligheter.

DEL

For med mildværet den siste tiden, så smelter snøen fort og skiløypene renner vekk.

– Det begynner å bli tynt med snø. Men stort sett er det fine forhold på skogsbilveiene, sier Skiforeningens løypebas i Vestmarka, Jonathan Roll.

Han forteller at der det ikke er kjørt opp løyper på en stund, bør man ligge unna.

– Men du kan fortsatt få deg en fin tur. Langs Sandungen, oppover mot Mikkelsbonn og over Haveråsen er det gode forhold, mens det for eksempel er dårlig nedover mot Asdøltjern, beskriver Roll.

Han har sett en noe dalende aktivitet i skiløypene den siste tiden. Men har du ønske om å gå mer på ski denne vinteren, begynner du å få dårlig tid.

– Fortsetter det med samme temperaturer som de siste dagene, blir det lite løypekjøring i neste uke, slår han fast.

LEST DENNE? Meteorolog: – Ikke avskriv vinteren 

Smelter også i Bærumsmarka

I Bærumsmarka er det fortsatt fine skimuligheter med utgangspunkt fra Fossum og Østernvannsvingen, ifølge løypebas Ole Henrik Lien Andersen.

– Men fra Stein gård og Burudvann er det dårlig. Det er også noe overvann på vannene, men isen er foreløpig trygg på alle vann, opplyser han videre.

– Det smelter fort nå, men det blir skiføre også til helgen, forsikrer han.

Ifølge yr.no ligger det an til mellom 5 og 10 varmegrader på dagtid hele den neste tidagersperioden. Dermed virker skisesongen i våre områder å være på hell.

Sjekk været for ditt område i Budstikkas værtjeneste.

LES OGSÅ: Nå kommer årets første smak av vår 

Artikkeltags