• Oppdatert onsdag 6. januar: Det er nå mulig å gå på ski fra Solli (skogsbilveien over Haveråsen), Franskleiv (Grønlandsveien) og fra Fossum (Bærumsmarka). Også fra Skoglund ved E16, samt fra By i Lommedalen, er det skiføre. NB! Stedvis lite snø alle de nevnte stedene.

I helgen var det mange som testet skiene, både på Solli og på Sollihøgda. Og på tross av lite snø, og vi snakker selvsagt om natursnø, er det gode muligheter for skigåing.

– Det er overraskende bra forhold, for det er ikke så mye snø. Det er på skogsbilveier og på jevnt underlag det er skiforhold, og man må opp i høyden, sier løypesjef Hege Blichfeldt Sheriff i Skiforeningen.

Kjører skispor

Søndag kom det mer etterlengtet snø dalende ned over Asker og Bærum, og Sheriff forteller at Skiforeningen er i full gang med å smi så lenge jernet er varmt.

– Vi har tatt ut løypemaskinen i dag (mandag red.anm.) på Solli og kjører opp til Mikkelsbonn. Bærum kommune har sporsatt Grønlandsveien og veien fra Skoglund ved E16, og jeg har hørt at det er bra forhold der, fortsetter løypesjefen.

LES OGSÅ:

Meteorolog: – Bare å finne frem boblejakken

– Overraskende gode forhold

20–30 cm med snø

Hele uken skal ifølge meteorologene bli kald, med ned mot ti minusgrader. Det varmer i skihjertet til Hege Blichfeldt Sheriff.

– Det er kaldt og stabilt, så det er bare å fryde seg så lenge det varer. Vi håper på påfyll av snø da vi ikke kan gjøre så mye ut av den snøen som allerede har kommet, sier løypesjefen, som har tro for mer snø i løpet av uken.

– Vi har en betalt værtjeneste som vi benytter oss av, og der meldes det om 20–30 centimeter med snø i slutten av uken, avslutter hun.

LES OGSÅ: – Like bra som fjellet