Dermed er Hilde tatt ut til sitt første verdenscuprenn siden Holmenkollen i mars i fjor. Før det igjen var Hildes siste renn i den ypperste eliten i nettopp Willingen i januar 2017.

Også OL-vrakede Halvor Egner Granerud er med landslagstroppen til Tyskland.

– Vi tar med de fem som skal til OL, pluss Halvor Granerud og Tom Hilde, sa landslagstrener Alexander Stöckl i et intervju vist på NRK etter avlysningen av NM.

– Det blir spennende med Hilde. Han har gjort en kjempejobb i COC (Kontinentalcupen, de nestbestes cup red. anm.), og vært jevnt høyt oppe på listen. Det blir spennende å se om han kan levere på det høyeste nivået, fortsatte Stöckl.

LES OGSÅ: Hilde på 4. plass i NM

– Der man har lyst til å hoppe

Tom Hilde selv var forståelig nok fornøyd med å være tilbake på landslaget. Etter at han lenge var blant verdens absolutt beste hoppere, har det bare blitt sporadiske besøk på den store scenen siden februar 2016.

– Jeg gleder meg til å hoppe verdenscup igjen. Jeg har gjort en god jobb i COC den siste måneden. Det er en stor bonus når man hopper godt at man får, om ikke spise kirsebær, så hvert fall være med de store gutta, sa Hilde til NRK onsdag kveld.

– Det er jo der man har lyst til å hoppe. Det er en god følelse å skulle reise ut til verdenscup igjen, fortalte han videre.

Blant de åtte siste COC-rennene har Hilde én seier, en tredjeplass og fire fjerdeplasser.

LES OGSÅ: Hilde får ikke hoppe i Innsbruck

Som en følge av OL i Pyeongchang er det uvisst hvilken dato NM vil gå.

Rennene i Willingen går 3. og 4. februar.