Skip to main content

Skiforeningen om løypeoppførsel: – Dette er mangel på folkeskikk

MARKASJEF: Espen Jonhaugen i Skiforeningen.

– Først og fremst ble jeg veldig lei meg da jeg hørte om dette, for slike opplevelser skal ikke noen ha i marka. Det denne gutten ble utsatt for har ikke noe med vanlig folkeskikk å gjøre, sier Espen Jonhaugen, markasjef i Skiforeningen.

Etter at Camilla F. Hovelsrud delte historien om hvordan ubehøvlede skiløpere hetset hennes 9 år gamle sønn, som har Cerebral Parese, har kommentarfeltene kokt på sosiale medier.

I leserinnlegget, «Nei, marka er ikke for alle», beskriver hun skiløpere som kom med tilsnakk og kjeftet på sønnen da han falt. Flere skal også ha pekt og ledd.

Jonhaugen i Skiforeningen tror hendelsene skyldes enkeltpersoners sviktende vurderingsevne, og at dette ikke er et stort problem.

– Det er første gang jeg har hørt om at noen skal ha kommet med nedsettende bemerkninger overfor andre i marka, sier han.

LES INNLEGGET HER: Nei, marka er ikke for alle

Markasjefen legger til at grunn til at Skiforeningen kjører opp skispor er for at alle skal være der ute. Det er plass til alle i marka uansett hvilket ferdighetsnivå de er på.

– Og de som vil trene kan gjøre det uforstyrret bare to-tre kilometer lenger inne i marka fra de store utfartsstedene, sier han.

Og Jonhaugen har en oppfordring til Camilla Fjeldheim Hovelsrud og familien hennes:

– Ikke bli hjemme kom dere ut i marka igjen.

Glad for reaksjoner

Hovelsrud forteller at flere har kontaktet henne etter at innlegget ble publisert på budstikka.no.

– Folk er kjempesjokkerte over at det går an å oppføre seg slik. Det handler om normal folkeskikk. Jeg håper og tror at dette har vært en øyeåpner og at folk blir sittende litt med hjertet med halsen, sier hun.

Hovelsrud forteller at hun blant annet har fått en kommentar fra en rullestolbruker som påpekte at oppførselen ikke bare gjelder skisporet, men samfunnet generelt, og at folk burde ta seg mer i akt.

– Det er kjempeflott at folk reagerer, det er viktig at dette blir satt på dagsordenen, sier Hovelsrud.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.