Hall var kommunestyrepolitiker for Arbeiderpartiet og opptatt av trafikksikkerhet.

Sist torsdag døde mannen som for 20 år siden tok initiativet til at flere kunne komme seg på skitur fra Solli uten å belaste veiene med flere privatbiler.

– Det er jeg faktisk ganske stolt av, sa Knut Hall til Budstikka i forbindelse med et intervju til 90-årsdagen 27. februar.

– Fikk flertall

– Det var ved utarbeidingen av Arbeiderpartiets program for 1991–95 jeg foreslo at vi skulle få en skibuss for å lette på de vanskelige trafikk- og parkeringsforholdene det var der oppe. Og det fikk faktisk flertall i kommunestyret, utdypet Knut Hall.

Han var selv en ivrig turløper. Hall bodde på Øvre Vakås i over 50 år. Han ble født på Nesodden og ble medlem i Øvre Vakås Tomtefestelag.

LES OGSÅ: 90-årsintervjuet

Sikret tomtefesterne

Hall var også aktiv da justisminister Knut Storberget fikk endret tomtefesteloven slik at beboere kunne kjøpe festede tomter til rimelige priser.

– Ja, det hele endte med at 100 av våre medlemmer fikk kjøpt tomten til omtrent en million under markedspris, sa Knut Hall i jubileumsintervjuet.

Han kom inn i lokalpolitikken etter at han pensjonerte seg fra jobben i Teledirektoratet, og satt i kommunestyret til han var 91 år.