Skip to main content

Nå kan du søke om å bli løypekjører

Skiforeningen søker løypebaser, men å kjøre opp løyper med stor maskin er bare en del av jobben.

Foto: KNUT BJERKE

Skiforeningen har lyst ut to ledige løypebas-stillinger, den ene i Vestmarka, den andre på Krokskogen og Nordmarka nord.

Nå kan du altså søke om å få preparere skiløyper i marka (ekstern lenke, red.anm.), både med løypemaskin og snøscooter. Men jobben handler om ganske mye mer enn det, understreker Skiforeningens løypesjef Hege B. Sheriff: 

– Det er viktig å understreke at tilrettelegging og preparering av løyper er et fag, sier hun og viser til utlysningsteksten der det står at det også er snakk om barmarksarbeid, som «sommervedlikehold av løyper og trillestier, skilting og merking». 

Sheriff regner med å få rundt 30 søknader totalt til de ledige jobbene. 

– Dette er heldigvis attraktive jobber som mange kan tenke seg, sier Sheriff.

Hun sier imidlertid at søkerne helst bør kunne vise til erfaring og kompetanse innenfor en god del av arbeidsoppgavene.

Det er Ragnar Roll, mangeårig løypebas stasjonert på Solli, som ønsker å pensjonere seg. 65-åringen skal jobbe frem til jul/nyttår før hans erstatter sendes ut i skogen helt alene. Ragnar Rolls sønn Jonathan Roll fortsetter som én av to løypebaser i Vestmarka, samt Kjekstadmarka.

Krokskogen-løypebasen med base på Ringkollen går av allerede i disse dager.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.