Knallstart i den hvite vinterskogen

GODT I GANG: De første ukene av årets skisesong har vært glitrende for Therese Klemetsen på markahytta Brunkollen i Bærumsmarka. Utfartsstedet har hatt veldig godt besøk.

GODT I GANG: De første ukene av årets skisesong har vært glitrende for Therese Klemetsen på markahytta Brunkollen i Bærumsmarka. Utfartsstedet har hatt veldig godt besøk. Foto:

Snøtunge trær, vakkert vær og mange skiløpere har gitt markahyttene en god start på året.

DEL

– Det har vært en veldig mye morsommere start på dette året enn åpningen i fjor. Det har vært masse folk innom i helgene, og når vi serverer suppe på kveldene har folk strømmet på, forteller Therese Klemetsen på Brunkollen turisthytte i Bærumsmarka.

I fjor opplevde den populære hytta sammen med de andre serveringsstedene i marka en bedrøvelig desember og januar på grunn av lite snø.

– De siste helgene hos oss har vært helt knall, det kan du trygt si. Fint vær og mye snø har fått folk ut i marka, forteller Kate Thrana, som er vert på Sørsetra på Krokskogen.

Thrane overtok som vertskap på hytta sammen med mannen Odd i fjor sommer.

– Vi overtok 1. juli i fjor, det er veldig artig at vi har fått en så fin start på vinteren, sier Thrana, som ser frem til storinnrykk også til helgen.

Gnistrende forhold

Skiforeningen melder om fortsatt gnistrende forhold i marka, med fine spor i store deler av løypenettet. Onsdag kveld forberedte løypemannskapet seg på snøfallet natt til i dag (torsdag).

– Det er allerede bra løyper jevnt over, men litt ekstra snø er selvsagt positivt, sier Skiforeningens løypesjef Hege B. Sheriff.

Det er spesielt de løypene i lavlandet i Asker – de såkalte nærløypene – og løypene i lavereliggende områder i Bærumsmarka som trenger litt påfyll av snø, ifølge Sheriff.

Mot helgen prioriterer Skiforeningen hovedløypene i Kjekstadmarka, Vestmarkas vestre del, Bærumsmarka og Krokskogen.

– Bærum kommune har østre delen av Vestmarka og kjører ut fra blant annet Vestmarksetra og Sollihøgda, sier Sheriff, som tror det ligger an til nok en knallhelg for dem som er glad i ski og vinter.

LES MER:

Eventyrlige skiforhold i marka (debatt)

Full fart i fantastiske forhold under Lommedalsrennet

Hutrende kald time for elevene 

– I helgen var det masse folk ute. Stemningen blant turfolket var veldig god. Tidlig vinter og skiløyper er tydeligvis populært, sier Sheriff.

Løypesjefen sier det er en del overvann på vann og innsjøer, men at Skiforeningens løypemannskap jobber med å pakke snøen slik at det dannes en så god såle som mulig.

LES OGSÅ: Mer snø i vente – ber folk bruke hodet før de går på isen

Artikkeltags