Kraftig sønnavind opp imot 15 m/s i kveld og natt i tillegg til plussgrader også i høyden, vil nok sette skiføret på vent, sier vakthavende meteorolog Vibeke Thyness i meteorologisk Institutt.

– Har du juletrær utendørs eller oppblåsbare nisser eller lignende utendørs, så sett på en ekstra bardun, så har du glede av det resten av adventstiden også, råder Thyness.

Litt snø

Fredag og lørdag vil temperaturen ligge på mellom pluss to og minus 1 grad, før det blir kaldere på søndag med ned mot minus fem grader i Asker og Bærum. Du kan vente deg en del sol, men ikke nedbør.

Fredag vil noen snøbyger komme og gå. Det blir fint og klart fra morgenen fredag, og litt snøbyger som passerer på ettermiddag og tidlig kveld. Dette er dessverre så lite at det ikke monner for skiføret, ifølger meteorologen.

Det blir kaldt vær søndag og temperaturen vil holde seg på minussiden utover i uken, med muligheter for snø.

LES OGSÅ: Her er alle spørsmål og svar om skianlegget

Varierende føre

Skiforeningen meldte i går om mange preparerte løyper der det var tilstrekkelig med snø, fra blant annet Solli, Vestmarksetra (Franskleiv), i Kjekstadmarka, By i Lommedalen og på Eidsletta i Heggedal.

Det kom mellom tre og syv centimeter snø på Østlandet siste døgn, og det ventes litt regn i dag. Snøen får nå prøve seg mot det nærmeste døgnets mildvær.

– Vi er spente på om skiføret holder og følger med på værmeldingen. Tusenkroners-spørsmålet er hva mildværet og vinden rekker å gjøre med snøen før det blir litt kaldere på søndag. Vi håper det blir gode skiforhold til helgen, men det er litt for tidlig å si, sier løypesjef Hege Blichfeldt Sheriff i Skiforeningen.

Prøver du deg i marka, så velg gamle ski og ta det rolig i utforkjøringene, råder Skiforeningen på sin nettside.

LES OGSÅ: Skigleden må sikres