Hold ut – du har en knall helg i vente

FRANSKLEIV: Nysnø og nykjørte skispor mandag morgen.

FRANSKLEIV: Nysnø og nykjørte skispor mandag morgen. Foto:

Nysnø natt til mandag, mens mandag kveld ligger an til å bli våt og kald. Trøst deg med at helgen blir av det flotte slaget.

DEL

Natt til mandag (ja, mandag er årets første vårdag ...) kom det en del snø i vårt distrikt, og mest i Asker. I løpet av dagen blir det opphold og grått før en utrivelig kveld.

– Det vil komme en god del nedbør mandag kveld og natt til tirsdag, og det blir nok en blanding av regn, sludd og snø, avhengig av hvor høyt over havet man er, sier meteorolog ved Storm Geo, Ina Ynnesdal.

Innesdal sier at det verste av nedbøren vil ha gitt seg tirsdag morgen. Men helt tørr blir tirsdagen neppe.

– Tirsdag vil det nok bli spredte byger og en god del gråvær. Nedbøren vil komme som sludd og snø, sier Ynnesdal.

MARS-SNØ: Natt til mandag kom det noen cm nysnø i Asker. Været mot helgen blir varierende, mens helgen ser ut til å bli knall.

MARS-SNØ: Natt til mandag kom det noen cm nysnø i Asker. Været mot helgen blir varierende, mens helgen ser ut til å bli knall. Foto:

Tosfiret

Onsdag, torsdag og fredag vil by på oppholdsvær og varierende skydekke, men nedbør blir det ingenting eller pent lite av. Torsdagen ligger an til å bli den beste av de tre dagene.

– Oppholdsvær og perioder med sol er stikkordene for torsdagen, sier Ina Ynnesdal, som sier at det ligger an til en strålende helg:

– Både lørdag og søndag ser det ut til at det blir godt og varmt vårvær med sol, og på dagtid kan vi nok vente oss et tosifret antall grader i skyggen. Med andre ord kan det bli riktig så trivelig, sier Ynnesdal.

– Det er bare å glede seg til helgen, legger Storm-meteorologen til.

LES MER:

Meteorolog: – Ikke avskriv vinteren

Skiføret i ferd med å smelte bort

Nye problemer for Vardåsen skisenter 

Styr unna fjordisen

Budstikkas fotograf tok mandag morgen bilde i skiløypene ved skianlegget på Franskleiv. Da var det full vinter og nykjørte trikkespor. Så det er altså muligheter for å gå på ski på hjemmebane, selv om skiføret er godt på hell nå. Ifølge Skiforeningen er det greie forhold på skogsbilveier og i barkede løyper, samt på Eid Skiarena ved Heggedal. Terrengløypene er det bare å styre unna.

Også på fjordisen er forholdene på hell: Tirsdag i forrige uke prøvde en enslig isfisker fiskelykken på utsiden av Kalvøya. Det ble siste fisketur på sikker saltvannsis denne sesongen. Nå er nemlig kvaliteten på isen så dårlig at den ikke lenger anses som trygg å gå på. På vann og innsjøer er det bedre og tykkere is, men det er nå en veldig god idé å være obs på tynn is ved inn- og utos. Husk nødvendig sikkerhetsutstyr, og at du selv er ansvarlig for at isen du ferdes på, er sikker.

Artikkeltags