Tom Hilde kom på en gledelig tredjeplass i verdenscuprennet i Innsbruck mandag. Skihopperen fra Asker gledet seg til å komme tilbake til hotellrommet og lese om sin gode prestasjon på norske nettaviser.

Men 23-åringen ble skuffet. Øverst på nettavisene kunne han stort sett lese om Northugs usportslige prestasjoner.

- Jeg merker det er irriterende å komme hjem og håpe på å få lese om deg selv i alle nettavisene, men så er det bare han (Petter Northug red. anm) som er smurt utover. Og det er ikke fordi han har prestert godt, men fordi han har oppført seg tullete, sier Hilde til TV2 Sporten.

- Jeg håper vi at vi skal slippe å måtte oppføre oss som noen drittunger for å få plass i avisene. For vi har lyst til å gjøre det med gode resultater, fortsetter en ærlig Asker-hopper overfor kanalen.

I dag skal Hilde og resten av hopperne i aksjon i det som blir oppstarten til det siste rennet i årets tysk-østerrikske Hoppuke. I dag er det kvalifisering, mens det torsdag er klart for selve rennet.

Hilde håper på en ny topplassering, og da vil han lese om seg selv langt opp på nettavisene.

- Vi er gærne i hodet. Men vi må lære oss å prestere og få gode resultater. Det er sånn Northug har fått den oppmerksomheten i første omgang. Når han gjør det bra, så liker jeg å lese om ham også. Men sutringa hans når han gjør det dårlig, den liker jeg ikke. Da liker jeg bedre å lese om meg selv når jeg gjør det bra, sier Hilde.