Skip to main content

To nye skoler til Skaugum 17. mai

Barnetoget på Skaugum har en lang tradisjon i Asker. Bildet er fra i fjor. I år blir det også med noen elever fra tidligere Røyken og Hurum.

FOTO: Knut Bjerke

I år kommer elever fra Spikkestad og Sætre for å være med i barnetoget på Skaugum 17. mai.

Barneskolene i gamle Asker har en lang tradisjon med å starte dagen på Skaugum 17. Med den nye kommunen er det blitt 12 flere barneskoler, som i fjor høst ble invitert til å delta. Det forteller Rigmor Stenvik i Asker kommune.

– Ordføreren og jeg hadde et møte med alle rektorene, hvor vi spurte om de var interessert i å være med. Vi var jo litt spent, for hvis alle takket ja, måtte vi gjøre en ny vurdering av hvordan det skulle gjøres. For toget er stort fra før, og kronprinsfamilien har det travelt med å rekke toget i Oslo etterpå, sier Stenvik.

Nå var det bare Spikkestad og Sætre som meldte sin interesse, og bare for sjette trinn. Det er ikke flere enn at arrangementet kan gå som vanlig.

Må stå opp grytidlig

Hanne Lien Aaberg er rektor på Sætre barneskole. De tok opp saken i SU og FAU, og besluttet å la 6.-klassingene dra. 

– Vi har skjønt at man må grytidlig opp om morgenen, og at det blir mye venting. Og så har vi jo et lokalt arrangement her i Sætre, som foreldre har ansvar for. Men sjettetrinnet har ingen oppgaver, så da passer det godt at de kan dra til Skaugum hvis de vil, sier hun. Skolen skal sende ut påmeldingsskjemaer om ikke lenge.

– Tror du det blir stas?

– Ja, det tror jeg. Først tenkte jeg at det ikke var veldig aktuelt, men så hører vi at Asker-elevene synes det er veldig stas, så da synes jeg våre elever også skal få sjansen. Jeg tenker å følge dem selv, og bake noen boller til bussturen, sier Aaberg.

Det er mye logistikk bak det store barnetoget. Kommunen har 100 busser som henter elevene på skolene og kjører dem hjem igjen. Arrangementet på Skaugum begynner klokken åtte og tar en times tid.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.