Skip to main content

Slik ferierer de kongelige i sommer

Kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit, prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus fotografert på landstedet på Dvergsøya utenfor Kristiansand i fjor.

Foto: Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Nå er det klart hvordan de kongelige skal feriere i sommer. 

De aller fleste av oss kommer til å legge ferien til hjemlandet i år, etter at koronakrisen rammet verden. 

Denne uken la regjeringen frem nye reiseråd, der de åpner for å reise til flere europeiske land fra 15. juli. Kravet er at landet anses som trygt, blant annet at landet må ha under 20 koronasmittede per 100.000 innbyggere. 

Den norske kongefamilien velger å tilbringe ferien hjemme i Norge. 

– Kongeparet skal være på sitt landsted på Mågerø i store deler av ferien, mens kronprinsfamilien ferierer på Sørlandet. Kongefamilien vil også tilbringe tid om bord i Kongeskipet Norge, sier kommunikasjonssjef ved Slottet, Guri Varpe, til Se og Hør.

Hytte for salg

Prinsesse Märtha Louise har hytte på Bloksberg på Hankø. Landstedet, med åtte soverom, flere bad og utendørs svømmebasseng, har vært i kongelig eie siden daværende kronprins Olav kjøpte det i 1947.

Prinsessen overtok eiendommen i 2001.

I fjor vår la prinsessen eiendommen ut for salg med en prislapp på 35 millioner kroner. Nylig ble prisen kuttet med ti millioner kroner.

Kong Harald og dronning Sonja vil tilbringe deler av sommeren ombord på kongeskipet Norge.

Foto: NICOLAAS A. KIPPENBROECK

Prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus på landstedet på Dvergsøya utenfor Kristiansand i fjor.

Foto: Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

I 2011 lagde TV2 et program med kronprinsparet på sommerstedet på Dvergsøya. Harald Rønneberg og Thomas Numme ledet programmet. 

Foto: Eyeworks
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.