Skip to main content

Mette-Marit rammet av kronisk lungesykdom

KRONISK SYK: Kronprinsesse Mette-Marit er innstilt på at formen vil være litt opp og ned som følge den kroniske lungesykdommen hun nå har fått påvist.

– Vi må leve med usikkerheten, fortalte et åpenhjertig kronprinspar i NRK-intervju i kveld.

Kronprinsesse Mette-Marit er diagnostisert med fibrose, en kronisk lungesykdom, melder NRK i kveld.

– Jeg har slitt med helseutfordringer i noen år, som er blitt verre siste året. Vi har vært gjennom en lang prosess for å finne ut hva det er, og det viser seg å være mer kronisk enn vi hadde håpet på, sier kronprinsessen i intervjuet med NRK som ble vist på Dagsrevyen i kveld.

Kongehuset har også sendt ut en pressemelding om Kronprinsessens helsetilstand.

– Må leve med en del usikkerhet

Sykdommen vil ramme hennes arbeidskapasitet.

– Jeg vil være borte en del i forbindelse med behandling og videre utredning, sier hun i intervjuet.

Kronprins Haakon la til at de sannsynligvis aldri vil få alle svar.

– Vi må nok leve med noe usikkerhet, sa han.

Har levd med plagene lenge

Lungefibrose er en tilstand med betennelse og økt mengde bindevev (arrvev) i lungene (ekstern lenke), som går utover lungekapasiteten. Sykdommen ble oppdaget tidlig hos kronprinsessen. Hun er ikke gitt noen prognose.

– Jeg har levd med dette i mange år. Jeg har hatt perioder der jeg har vært dårlig over noe tid, og vet hva dette handler om, sier Mette Marit til NRK. 

– Jeg er først og fremst innstilt på å jobbe så mye som mulig, og er veldig glad for det, men så er det klart at det vil være perioder hvor jeg ikke er i så god form som jeg skulle ønske at jeg var.

Legene uttaler at de er optimister på kronprinsessens vegne.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.