Skip to main content

Kronprinsesse Mette-Marit: – Skammer meg litt for at jeg er syk

I en ny podkast forteller kronprinsesse Mette-Marit om livet som kongelig og nye interesser. Her er hun på besøk hos Fellesverket i Sandvika i fjor.

I en ny podkast forteller kronprinsesse Mette-Marit om livet som kongelig og nye interesser. Her er hun på besøk hos Fellesverket i Sandvika i fjor.

Foto: KARL BRAANAAS

Når kronprinsesse Mette-Marit er gjest hos Else Kåss Furuseth, forteller hun om blant annet om skam, sykdom – og isbading.

Førstkommende søndag slippes en ny episode av podkasten The Kåss Furuseths, der kronprinsessen er gjest. Programmet ble spilt inn sist søndag, og det blir gjort et poeng av at hun lar både kronprins og tronarvinger i stikken på det som var morsdag og valentinerdagen.

– De var så glade for å få denne sure dama ut av huset! Jeg har vært så sur i det siste, så jeg tror det var godt for dem å få en pause, sier hun, og sikter til det ensformige koronalivet som tidvis går på humøret løs.

– Jeg tror mange føler at livet står litt på hold, sier Mette-Marit i programmet.

Samtidig forteller hun om sin nyvunne fascinasjon for isbading, noe stadig flere har fått øynene opp for. På sin egen instagram-konto har kronprinsessen også synliggjort sin interesse for håndarbeid, og det siste året har hun gått flere kurs i regi av Asker husflidsforening.

Trakk ungene i pulk

Det er snart 25 år siden kronprinsessen ble en offentlig person, og til Else Kåss Furuseth forteller hun litt om hvordan de første årene i medienes søkelys var. Mette-Marit gir også uttrykk for at hun tidvis skammer seg over at hun de seneste årene har vært en del syk.

– Jeg tror jeg skammer meg litt for at jeg er syk. Eller, jeg vet at jeg skammer meg ganske mye for det. For etter at jeg ble syk og fikk en diagnose, er det noe veldig sårt med det at jeg ikke kan være den som alle forventer, og ikke ha den arbeidskapasiteten som jeg hadde før, sier hun.

Kronprinsessen fikk diagnosen kronisk lungefibrose i 2018, etter flere år med plager. 

– Noe av det verste er at jeg ikke kan gå på ski på samme måte som før. Jeg var så innmari sterk, jeg gikk med begge ungene i pulk. Jeg bare elsket så intenst det å få til ting og å være ute i naturen, sier hun i programmet.

Ikke for det, kronprinsparet er fortsatt å se i løypene i Vestmarka. Senest i forrige uke da Skiforeningen, på oppdrag fra Budstikka, laget ukens turforslag.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.