Skip to main content

Kongefamilien markerer nasjonaldagen på normal måte etter to koronaår

Kronprinsfamilien og resten av Kongefamilien vil feire nasjonaldagen på tradisjonell måte. Her fra 17. mai på Skaugum i fjor.

Kronprinsfamilien og resten av Kongefamilien vil feire nasjonaldagen på tradisjonell måte. Her fra 17. mai på Skaugum i fjor. 

Foto: KNUT BJERKE

Kongefamilien markerer nasjonaldagen på normal måte etter to år med korona. Det betyr at Kronprinsfamilien tar imot barnetoget på Skaugum.

Etter to års pause blir det igjen 17. mai-feiring på tradisjonelt vis for kongefamilien i år.

De siste årene har det vært strenge koronarestriksjoner på nasjonaldagen. Det har ført til at kongefamilien har måttet tenke nytt, og de har i stedet kjørt rundt i hovedstaden og i Asker og vinket til folket.

Men i år blir nasjonaldagen igjen slik den pleier for kong Harald, dronning Sonja og resten av kongefamilien, opplyser Slottet.

Hilser på barnetoget

Kronprinsfamilien tar først imot og hilser barnetoget i Asker fra trappa på Skaugum klokka 8.15.

Senere på dagen hilser kongeparet og kronprinsfamilien barnetoget i Oslo fra slottsbalkongen. De kommer ut på balkongen klokka 10.30.

Etter barnetoget er det en privat lunsj for kongefamilien på Slottet.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.