Skip to main content

I dag har Kong Harald bursdag

I dag, 21. februar, feirer kong Harald 83 år. 

Foto: KARL BRAANAAS

I dag er det 83 år siden Kong Harald ble født på Skaugum i Asker.

- Feiringen blir privat, opplyser kommunikasjonssjef Guri Varpe ved Slottet til NTB, og har ingen ytterligere kommentar til feiringen. 

Tøft år

Det har vært et tøft år for Kongen og resten av kongefamilien. 

I romjulen gikk kongens tidligere svigersønn, Ari Behn, bort, noe Kong Harald selv tok opp i sin nyttårstale.

 Der snakket ham om hvordan hendelsen hadde preget hele familien. Senere sendte kongefamilien en spesiell takk til alle som viste medfølelse i forbindelse med Behns bortgang. 

I januar ble Kong Harald innlagt på Rikshospitalet og var i en periode sykmeldt. I februar var han tilstede på Høvik, da flere store norske sportshelter ble innlemmet i idrettens «Hall of Fame» i Norsk Idretts Æresgalleri. 

Kongen er selv verdensmester i seiling, og i forbindelse med 80-årsdagen fortalte kongens seilervenner om en dramatisk hendelse i 2011. 

I 1989 publiserte Budstikka en liten notis, som siden har blitt berømt. Her kan du lese historien og hvordan kong Harald reagerte da han fikk den overlevert i glass og ramme noen år senere.

I starten av mars reiser han og dronning Sonja på sitt 50. statsbesøk og turen går til Jordan.

Kong Harald åpnet idrettens æresgalleri på DNV GL (Veritas) på Høvik.
Foto: EVA GROVEN
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.