Ungjenta fra Asker var bare 16 hundredeler unna å gå til kvartfinalen i tirsdagens langrennssprint i Drammen. Finske Krista Parmakoski tok den siste plassen og var 16 hundredeler raskere enn Østberg Amundsen i prologen.

Sindre Bjørnestad Skar fra Bærums Verk Hauger ble nummer 16 i herrenes prolog. Bjørnestad Skar, som nylig var i semifinalen i VM, går i det femte kvartfinaleheatet. Der møter han blant annet Federico Pellegrino fra Italia og Pål Golberg.

Johannes Høsflot Klæbo var soleklart raskest i herrenes prolog. Han var tre og et halvt sekund raskere enn Alexandr Bolshunov.

LES OGSÅ: Thomas (22) imponerte i Holmenkollen – slo verdensmesteren

Lekte seg i kvartfinalen

I kvartfinalen var Bjørnestad Skar råsterk og vant den som han ville. Også i semifinalen så det lenge lyst ut for 26-åringen  fra Bærums Verk Hauger.

Han ledet inn på oppløpet, men ble tatt igjen av to løpere på de siste meterne. Tiden var ikke god nok til å gå videre som lucky loser og dermed kom han ikke til finalen.

- Jeg synes det er greit. Det er nære å være bra. Jeg ble som jeg pleier i klassisk sprint. Har jeg en veldig god dag så kan jeg komme til finalen, oppsummerer Bjørnestad Skar og legger til:

- Jeg følte meg bra. I semifinalen ble jeg litt for liten på oppløpet.

Johannes Høsflot Klæbo var aller størst i Drammen. Verdensmesteren var fullstendig overlegen og vant finalen foran Eirik Brandsdal.