FØLG STABÆK – ÅSANE MANDAG FRA KL. 18.00

– Et godt initiativ, sier daglig leder i Stabæk, Jon Tunold.

Før helgen sendte Toppfotball Kvinner og Norsk Toppfotball ut en pressemelding om at betydelig strømsparing er første tiltak i bærekraftsprosjektet «Football For The Goals».

For toppklubbene tillater man kun at flomlysene kan skrus på 45 minutter før avspark. Dagens praksis er i snitt 1,5 time, ifølge pressemeldingen.

– Dette vil bidra til å redusere energiforbruket umiddelbart og klubbene vil redusere energikostnadene, sier Pål Breen i Norsk Toppfotball.

– Matchlys på 1.200 lux koster opptil kr 20.000,- per arena. Vi setter stor pris på at våre mediepartnere er med på dette, fortsetter Breen.

Vurderer uten lys

Tunold i Stabæk forteller at de kommer til å sjekke om det er mulig å spille uten flomlys i 1. divisjon. Deres hjemmekamp, 16. oktober mot Ranheim, har kampstart kl. 14.00.

– Økonomi er en ting, men vel så viktig er målet om bærekraft. Dette er absolutt veldig positivt tiltak som må testes ut, sier Tunold.

Tidligere i år ble det kjent at FN etablerer bærekraftsprosjektet «Football For The Goals» med Norge som første pilot.

– Vi står midt i en global energikrise. Toppfotballen er en viktig samfunnsaktør, og har mulighet til å gå foran og ta ansvar. En regulering av strømforbruket vil bidra til et mer bærekraftig forbruk, sier Hege Jørgensen i Toppfotball Kvinner, og får støtte av Norges Fotballforbund.-Dette er et godt tiltak. Belysning på stadion er grunnleggende for at kampene skal kunne gjennomføres, samtidig er det viktig og bra at en sammen ser på tilpasninger for å redusere energikostnadene, sier konkurransedirektør Nils Fisketjønn.