Mandag forsvarte lommedølingen Magnus Carlsen VM-tittelen i hurtigsjakk i Berlin. I dag, onsdag, kjemper han om også å beholde tronen i lynsjakk.

Nå håper Simen Agdestein at Carlsen får muligheten til å gjøre det også hjemme i Bærum.

– Det synes jeg er en veldig god idé. Det er veldig god publikumsidrett, og du får alle de beste i verden på besøk, sier han.

Agdestein er lærer ved Norges Toppidrettsgymnas’ (NTG) sjakklinje, og er som Carlsen i Berlin for å spille i verdensmesterskapet der alt handler om hurtighet.

LES OGSÅ: Russisk milliardær vil finne romvesener – med hjelp fra Magnus Carlsen

Forbundet vil vurdere det

Med partier på kun tre minutter pluss to sekunder per trekk i lynsjakk, og 15 minutter pluss ti sekunder per trekk i hurtigsjakk, er det langt mer lek og moro – og åpent enn i langsjakk. Det tror Agdestein vil kunne lokke bæringene til å se på.

Bærum-ordfører Lisbeth Hammer Krog (H) undersøkte i fjor muligheten for å få en VM-kamp til Bærum.

Det er ikke noe som vil skje med det første, men generalsekretæren i Norges Sjakkforbund, Geir Nesheim, forteller at de ikke har gitt opp arbeidet med å få en VM-kamp til Norge i fremtiden.

Det utelukker likevel ikke muligheten for at de også kan jobbe for å få VM i hurtig- og lynsjakk til Norge.

– Simen tenker alltid godt. Vi vil helt sikkert se på dette, uten at jeg kan si noe mer konkret, sier han.

LES OGSÅ: Mener Magnus Carlsen har forandret Norge

Vurderer U-VM og -EM

Generalsekretæren understreker at forbundet har som mål å få internasjonale turneringer til Norge, men Agdesteins ønske står likevel ikke helt øverst på prioriteringslisten.

– Nå vurderer vi om vi skal søke ungdoms-VM og -EM, avslører Nesheim.

Gisle Bjugn, kommunestyrerepresentant for Bærum Høyre og tidligere markeds- og kommunikasjonssjef i Sjakkforbundet, er også åpen for tanken om å få lyn- og hurtig-VM til kommunen. Han understreker likevel at det ikke bør være det første kommunepolitikerne jobber for å få til.

– Den politiske prioriteten min er å tilrettelegge for breddesjakken. Punkt én er å finne lokaler til den lokale sjakklubben, sier Bjugn.

Han vil derfor først jobbe for å få liv i Bærum Schakselskap igjen, understreker han.