Skip to main content

Klar for turneringssluttspill: – Tidenes beste på denne type spill

Magnus Carlsen er klar for semifinale i Legends of Chess. Her fra Fischer Random-turneringen på Høvikodden i fjor.

Foto: Karl Braanaas

Magnus Carlsen er fortsatt ubeseiret i online-turneringen Legends of Chess. Mandag dro norgesfireren frem superlativene.

– Magnus er verdens beste, faktisk den beste gjennom tidene på ulikefargede løpersluttspill, sa en entusiastisk Jon Ludvig Hammer til TV 2 idet Carlsen avgjorde det siste partiet under mandagens kamp mot Peter Svidler.

Ulikefargede løpersluttspill vil si at den hvite og svarte løperen – som kun kan bevege seg skrått – går på motsatt fargede felter av hverandre. Disse sluttspillene øker tradisjonelt sjansen for remis.

Det gjorde det ikke mandag. Etter 30 trekk sto løperne på denne måten, men på 64 trekk dro Carlsen seieren i land. Dermed vant Carlsen 2,5 – 1,5 – etter at de tre første partiene hadde endt med remis.

– Jeg er veldig fornøyd med at jeg greide å få opp så gode stillinger som jeg gjorde i de forskjellige partiene, men det er litt for dårlig å ikke vinne hvert fall ett av de to første, sa Magnus Carlsen til TV2 etter kampen.

– Men, sett under ett var dette en helt ok prestasjon. Det viktigste var at jeg var en god del bedre enn han. Jeg kontrollerte partiene til en viss grad, selv om jeg ikke greide å fullføre hver gang, fortsatte lommedølingen.

Videre

I Legends of Chess møter samtlige ti deltagere hverandre i et innledende gruppespill, som varer i ni dager. Kampene består av fire hurtigsjakkpartier – og hvis det står uavgjort etter disse, spilles armageddon.

De fire beste går videre til semifinalene, som spilles fra fredag til søndag, mens finalene går mandag til onsdag neste uke. Mandagens seier sørget for at Carlsen er klar for semifinale.

Vinneren av turneringen belønnes med 45.000 dollar.

Tirsdag spiller Magnus Carlsen mot Jan Nepomnjasjtsjij, som ligger på andreplass i gruppespillet. 

– Jeg har fortsatt en del å spille for. Tirsdag kan jeg vinne gruppen, sier Carlsen til TV2 før kamp.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.