Det er Dagens Næringsliv som melder at Play Magnus tar steget inn i internett-sjakk gjennom oppkjøpet av sjakkselskapet Chess24.

Verdensmestern i sjakk fra Lommedalen har de siste årene vært med på å bygge opp Play Magnus til en av verdens fremste utviklere av sjakkspill til smarttelefoner.

De tre appene selskapet tilbyr er blitt lastet ned rundt fem millioner ganger.

Den tyske sjakkeksperten Jan Gustafsson er gründer og medeier i Chess24, sammen med forretningsmannen og sjakkentusiasten Enrique Guzman.

Gustafsson, som tidligere har vært en av Carlsens sjakkrådgivere, kommer dermed inn som eier i Play Magnus.

Vil ha VM i Bærum

Mens Magnus Carlsen driver nett-business, jobber Bærum kommune og ordfører Lisbeth Hammer Krog for å sikre at neste sjakk VM kan arrangeres i Bærum.

Norges Sjakkforbund vil søke om å få VM til Norge i 2020. Bærum er én av fire kommuner som har vist interesse.

Den regjerende verdensmesteren fra Lommedalen har forsvart tittelen tre ganger siden 2013, og nå ønsker forbundet å være vertskap for neste VM-kamp.

Oslo, Kragerø, Stavanger og Bærum er kommunene som skal kjempe om å bli vertskap.

Magnus Carlsens tilhørighet til Bærum, og en oppvisningskamp mellom Carlsen og Hikaru Nakamura på Henie Onstad kunstsenter februar 2018, trekkes frem som øvrige styrker ved Bærum kommunes kandidatur.

Da invitasjonen fra det norske sjakkforbundet kom i januar, var ikke ordfører Lisbeth Hammer Krog i tvil.

– Det er en selvfølge at Bærum kommune ønsker å se nærmere på denne muligheten. Jeg tok derfor dette opp i formannskapet i dag, som ga et enstemmig svar om at dette er noe vi skal gå videre med, sa ordføreren til Budstikka i slutten av februar..

Hentet 38,5 millioner

I fjor sommer hentet Play Magnus 38,5 millioner kroner i frisk kapital i en emisjon som priset hele selskapet til nær 150 millioner kroner.

– Fusjonen med Chess24 gjennomføres til samme prising som i forrige emisjon. Det samlede selskapet vil dermed være priset til 291 millioner kroner, forteller styreleder Anders Brandt i Play Magnus til Dganes Næringsliv.

Magnus Carlsen og hans far beholder sine aksjer, som i den siste emisjonen ble priset til nær 68 millioner kroner. Etter kjøpet blir de nest største aksjonær i Play Magnus, kun slått av holdingselskapet til de to tidligere Chess24-eierne.