De to kvinnene som satt i bilen kom ikke til skade i utforkjøringen, som skjedde i Sundbyveien, sør for Nærsnes sentrum. Det opplyser operasjonsleder Per-Ivar Iversen i politiet.

Derimot førte bilens ferd ut i grøfta til flere materielle skader. Personbilen traff to andre biler, som sto parkert langs Sundbyveien. Til slutt endte den i en strømstolpe, som knakk i to.

Det er imidlertid ikke meldt om strømbrudd i området, ifølge strømselskapet Elvia og politiet.

Førerkortbeslag

Kvinnene, som begge har lokal tilknytning, varslet selv om ulykken klokken 06.45 lørdag. I 11-tiden pågikk fremdeles oppryddingsarbeid og omdirigering av trafikken i Sundbyveien.

– Stolpen ligger delvis ut i veien. Det tar tid å rydde opp. Det er ikke den mest trafikkerte veien, så trafikkavviklingen går greit. Men trafikken må dirigeres, sier Iversen.

Sjåføren skal ha innrømmet hva som skjedde i forkant av utforkjøringen.

– Sjåføren har erkjent at hun duppet av bak rattet. Det er tatt beslag i førerkortet, sier Iversen, som legger til at det ikke er mistanke om kjøring i ruspåvirket tilstand.

Operasjonslederen retter en kraftig advarsel til trøtte bilister.

– Det er like farlig å kjøre hvis du er trøtt som hvis du setter deg bak rattet i ruspåvirket tilstand. Konsekvensen kan bli like ille, sier Iversen.

Fest ved campingen

Tidligere på natten, nærmere bestemt rundt 02.00, måtte politiet rykke ut til melding om festbråk på den populære Rødtangen camping.

Både ansatte og gjester på campingplassen klaget på forholdet, opplyser operasjonsleder Bjørn Gunnar Nysæter i politiet.

– Det ble fortalt om en støyende fest som var plagsom for campinggjestene, forteller Nysæter.

Festdeltagere ved to hytter skal ha stått for bråket. Det er ikke kjent om hyttene er del av campingplassen eller ligger tett ved, ifølge Nysæter.

– Vi sendte en patrulje til stedet. Det var unge voksne som sto for festen. Da politiet kom, løste det seg fint. Vi fikk ikke flere klager etter at vi hadde vært der, sier Nysæter.

Sjåfør tatt med promille

En personbil ble stanset av en politipatrulje ved Klokkarstua i Asker i 3-tiden natt til lørdag.

Det ble gjennomført blåseprøve på en mann i 30-årene, som er lokalt bosatt. Den viste at mannen kjørte i alkoholpåvirket tilstand da han ble stoppet i Åsheimveien.

– Førerkortet hans er beslaglagt, og forholdet vil bli anmeldt, sier operasjonsleder Nysæter.