Ved 14.30-tiden mandag rykket politiet ut etter å ha blitt gjort oppmerksom på en bil som kjørte på Røykenveien ved Gullhella mot Asker sentrum.

– Vi fikk melding om en bil som både kjørte fort og hadde en kjøreadferd som skapte farlige situasjoner for andre trafikanter, sier operasjonsleder Alexander Østerhaug ved Oslo politidistrikt.

– Bilen skal ha kjørt oppå fortauskanter og i motgående kjørefelt hvor den holdt på å treffe flere andre biler som kom kjørende, fortsetter operasjonslederen.

– Meget ruset og sløv

Bilen skal så ha kjørt videre ut på E18 i retning Oslo. Ved Slependen satte politiet en stopper for videre kjøring. Bak rattet satt en kvinne i 50-årene fra Bærum.

– Hun ble oppfattet som meget ruset og sløv, og ble tatt med videre for prøvetaking og bevissikring. Hun fikk også førerkortet beslaglagt, forteller Østerhaug.

Hva kvinnen var ruset på er ikke kjent, men det skal ifølge politiet ikke være snakk om alkohol.

– Her er det mistanke om andre rusmidler, fastslår operasjonslederen.

Flere kontroller

I fjor stanset politiet én ruset sjåfør nesten daglig i Asker og Bærum. 308 tilfeller av ruskjøring ble anmeldt i fjor, noe som er det høyeste antallet siden 2013. Det er 71 flere enn forrige årsrekord fra 2015.

Det viser tall fra Promilleloggen, en tjeneste hvor Budstikka loggfører alle ruskjørere i Asker og Bærum i samarbeid med lokalt politi.

Politiet kontrollerte flere sjåfører i fjor enn tidligere, derfor ble også flere ruskjørere enn noen gang før i løpet av et år anmeldt. – Vi fortsetter den økte innsatsen i 2023 også, uttalte politileder til Budstikka nylig.