Kvinnen hadde vært borte siden 17-tiden da hun ikke returnerte til sitt hjem på Bærums Verk, ikke langt fra Helsetbanen.

Kl. 2330 bekrefter politiets operasjonsleder Tor Gulbrandsen i Oslo politidistrikt til Budstikka at kvinnen er kommet til rette.

– Hun ble funnet for ti minutter siden, rett i nærheten av hjemmet. Hun hadde gått i marka, der er det veldig kupert, sier Gulbrandsen.

Han bekrefter at hun ikke har synlige skader, men naturlig nok er sliten.

Sea King-helikopter

– Vi søkte intenst i nærområdene til å begynne med. Politihelikopteret har deltatt, og vi har også satt i bruk et Sea King-helikopter i søket, så det kan nok bråke litt mer enn politihelikopteret utover kvelden. Nå har vi også måttet tenke i litt større sirkler, hun kan ha kommet seg et stykke unna, sa Gulbrandsen ved 22.30-tiden.

Tidligere på kvelden ble et stort antall frivillige også kalt ut for å bistå i søket.

– Det er blant annet Røde Kors og Norsk Folkehjelp. Totalt er det nok noe over 100 frivillige som er ute, sa han.

twitter takker politiet alle frivillige som har bidratt torsdag kveld.

 

Ba folk sjekke gjemmesteder

Da leteaksjonen pågikk ba politiet naboer, men også folk i noe utstrekning fra Bærums Verk om å se bak busker og garasjer, inni boder og andre mulige skjulesteder.

– Det er en fin måte i hjelpe på. Det er ofte på sånne steder vi finner personer i søk som dette, sa operasjonslederen.

Kvinnen hadde ikke med seg mobiltelefon, så det var ikke mulig å spore opp signaler.

– Det er alltid en generell bekymring når det gammelt menneske er ute og går og ikke kommer tilbake. Vi vet ikke helt hvor god hun er til å ta vare på seg selv, sa operasjonslederen tidligere torsdag.

Politiet utelukket ikke at kvinnen kunne ha satt seg på en buss, men trodde ikke det var tilfellet.

– Vi skal ikke utelukke det og har varslet kollektivtrafikk og drosjer, men hun beskrives som ganske forvirret, så vi vet ikke helt hvor kapabel hun er til å ta slike fremkomstmidler, sa Gulbrandsen.

Les flere nyheter i hendelsesloggen.