Bjørnestad Skar innrømmer: – OL-plass blir tøft

Klar for DAVOS: Sindre Bjørnestad Skar (foran) slo Petter Northug (bak) på Lillehammer i helgen. Bildet er fra fjorårets NM-sprint. FOTO: ANDRÉ STRØMNES

Klar for DAVOS: Sindre Bjørnestad Skar (foran) slo Petter Northug (bak) på Lillehammer i helgen. Bildet er fra fjorårets NM-sprint. FOTO: ANDRÉ STRØMNES

Ved inngangen til sesongen innså Sindre Bjørnestad Skar innså at drømmen om OL i 2018 var fjern. Men det han har vist i sesongstarten har gjort drømmen mer realistisk.

DEL

25-åringen fra Bærums Verk Hauger viste forrige sesong at han er i verdenstoppen i sprint fristil. I 2018 går OL-sprinten i sørkoreanske Pyeongchang i klassisk stil – hvor den tidligere juniorverdensmesteren ikke har vært like rask. Sprintstafetten i OL er imidlertid i fristil, men her er det kun plass til to nordmenn. Dessuten har Bjørnestad Skar påpekt at den konkurranseformen stiller andre krav til kapasitet ettersom samme løper går flere etapper i sprintstafetter.

LES OGSÅ: Bjørnestad Skar nummer fem i Canada

Store steg

Og nettopp der har Bjørnestad Skar så langt vist at han har tatt store steg. 25-åringen, som er på sprintlandslaget, ble nummer 25 og hadde ti norske løpere foran seg på resultatlistene under verdenscupsprinten i klassisk på Lillehammer lørdag. På 2x15 kilometer med skibytte dagen etterpå ble han nummer 22, og femte beste nordmann.

– Det var greit, ikke helt rått og ikke veldig dårlig, men midt på treet, sier Bjørnestad Skar.

25-åringen påpeker at selv om plasseringen på sprint ikke var så bra, var han bare tre hundredeler bak en semifinaleplass.

– Tremila var ikke noe rått løp, men når jeg blir 22 på en grei dag tror jeg at jeg kan hevde meg høyere på bedre dager. Og Lillehammer har de tøffeste løypene i hele verdenscupsirkuset, sier han.

Også under åpningshelgen på Beitostølen hadde Bjørnestad Skar betydelig bedre plasseringer i de to distanserennene enn han hadde i sprint.

LES OGSÅ: Fortvilet etter VM-nedtur: – Lurte på hvorfor jeg gidder

Relevant kombinasjon

Etter helgens verdenscup på Lillehammer ble han tatt ut til å få gå kommende helgs verdenscup i sveitsiske Davos. Lørdag er det sprint i fristil. Søndag skal han gå 15 kilometer fristil. Bjørnestad Skar ble nummer tre på sprinten i Davos i fjor.

– Kombinasjonen av sprint på lørdag og 15 kilometer skøyting er ganske relevant med tanke på sprintstafett. Jeg har selvsagt lyst til å bli tatt ut til OL, men det er relativt tøft å kjempe seg inn på det tomannslaget, sier Bærums Verk Hauger-løperen og legger raskt til at han ikke tenker så mye på OL-drømmen.

– Jeg har lyst til å bli tatt ut til å få gå mange skirenn.

Grytidlig mandag morgen reiste de norske skiløperne til Sveits. Bjørnestad Skar innrømmer at han reiste med en god følelse.

– Som regel er jeg blitt bedre og bedre for hver helg frem til jul. Jeg kjenner nå at kroppen begynner å bli vant til å gå skirenn igjen, sier han.

Artikkeltags