– Årets festival gikk veldig bra. I underkant av 100 stykker var innom, mot 60 i fjor, sier Caspar Martens Kerr.

Han tok initiativet til Sandvika Filmfestival for uavhengige filmer i fjor, og fredag ble den for andre året på rad arrangert på SF Kino i Sandvika.

LES OGSÅ: Her er Harry Hole på Fornebu

– Positive tilbakemeldinger

– Men jeg studerer i Trondheim nå, så jeg tror nok ikke jeg får til å arrangere festival neste år. Det er synd, for den har potensial til å bli større. Ikke minst på grunn av de positive tilbakemeldingene fra publikum. Så hvis det er noen som har lyst til å ta over, er det bare å ta kontakt med meg, sier han.

På årets festival ble 18 filmer fra 12 forskjellige land vist.

– Det er viktig med festivaler fordi de utvikler folks perspektiv på film. Man oppdager kortfilmene, og at det er mange gode filmer der ute som ikke kommer fra Hollywood. Det er heller ingen andre slike festivaler på Østlandet, og det bør det være, sier Kerr.

Han takker også SF Kino Sandvika for å ha stilt en sal til disposisjon og kjørt med veldig billige billetter.

– Var veldig bra oppsett med bolker med forskjellig genre. God kvalitet på filmene, så jeg kommer gjerne tilbake neste år også og tar med meg venner, sier Jostein Heidenstrøm (20). Han synes filmfestivaler er kult;

– Fordi man får se noen annet enn Hollywood-filmer med det samme plottet. Man får se nye ideer og tanker og som på denne fra hele verden, sier han.

LES OGSÅ: Ine Marie har harde skøyteøkter for å spille Sonja Henie

– Håper den fortsetter

– Jeg er veldig mainstream når det gjelder film, går på de store kjente filmene. Så dette var superspennende. Jeg er imponert over utvalget av filmer og rammen rundt festivalen. Vil gjerne gå flere ganger på denne festivalen, så jeg håper den fortsetter, sier Margrethe Alvær.

– Det er utrolig spennende å se filmen sin på stor skjerm, møte andre filmskapere, produsenter og oppleve reaksjonene til dem som ser filmen, sier Michael Lanham (19) fra Sandvika.

Han deltok med kortfilmen «The Uniform» med handlingen lagt til andre verdenskrig i Norge.

– Målet er å få laget en spillefilm, men da må man skape seg et navn. Det kan festivaler bidra til, han.