Tror «Dyrene i Hakkebakkeskogen» blir julefilm-vinneren

HØYT: Wenche Myhre har rollen som Bestemor Skogmus i «Dyrene i Hakkebakkeskogen» som har premiere både i Asker og Sandvika 1. juledag. Kinosjefene tror den blir den best besøkte filmen i jule- og nyttårshelgen.FOTO: SF STUDIOS

HØYT: Wenche Myhre har rollen som Bestemor Skogmus i «Dyrene i Hakkebakkeskogen» som har premiere både i Asker og Sandvika 1. juledag. Kinosjefene tror den blir den best besøkte filmen i jule- og nyttårshelgen.FOTO: SF STUDIOS

«Dyrene i Hakkebakkeskogen» blir årets julefilm spår kinosjefene i Asker og Sandvika. Wenche Myhre fra Nesøya har rollen som Bestemor Skogmus.

DEL

De andre filmene med premierer 1. juledag på både SF Kino Sandvika og Asker Kino er sci-fi-eventyret «Passengers», komedien «Hundreogettåringen som stakk fra regningen og forsvant», det historiske dramaet «Agnus Dei», komediene «Min pappa Toni Erdmann», «Perfekte fremmede» og «Why Him?».

Spent på «Passengers»

– Den som får mest besøk i romjulen tror jeg er «Dyrene i Hakkebakkeskogen». God norsk barnefilm funker alltid, sier Erik Sand, leder av SF Kino Sandvika.

I den kjente og kjære historien til Thorbjørn Egner er Wenche Myhre fra Nesøya stemmen til Bestemor Skogmus.

INSTRUKS: Regissør Morten Tyldum instruerer skuespillerne Jennifer Lawrence og Chris Pratt i «Passengers».

INSTRUKS: Regissør Morten Tyldum instruerer skuespillerne Jennifer Lawrence og Chris Pratt i «Passengers». Foto:

– «Passengers» er jeg fryktelig spent på om funker, ut ifra traileren var jeg usikker på hva slags film det var, men etter å ha sett filmen synes jeg den fungerer. Det er god kjemi mellom de to skuespillerne. Og det at den har norsk regissør vil nok trekke en del folk. Morten Tyldum fikk det jo til med «The Imitation Game», sier Sand.

Kinosjefen har også tro på «Hundreogettåringen som stakk fra regningen og forsvant», og at den siste Star Wars-filmen vil holde seg godt gjennom julen. Og han forteller at «Kongens nei» av Jar-regissøren Erik Poppe nok vil gi gode juletall.

– Den fyller fortsatt de små salene våre, sier Sand.

LES OGSÅ: «Bestefar»-kongen gjør alt for Harald

Tre skiller seg ut

– «Passengers», «Dyrene i Hakkebakkeskogen» og «Hundreogettåringen som stakk fra regningen og forsvant» er helt klart de tre filmene som blir de store besøksmessig i romjulen, sier Morten Andersen.

Leder av Asker Kino mener at stjernekrigen også vil trekke folk.

– Jeg regner med at «Star Wars» feberen sklir videre inn i romjulen. Fra 14. desember og frem til 21. har 2000 sett den. Det er sikkert også flere som vil få med seg «Snekker Andersen og julenissen». Den har vært veldig godt besøkt. 2.500 har sett den fra premieren 1. desember til og med 20. desember, sier Andersen.

LES OGSÅ: Gode opplevelser får vi på lokalkinoen

– Hvor viktig er romjulen for kinoen?

– Romjulsuken er den best besøkte uken i hele året, og jeg tror årets romjul blir kjempefin, sier Sand.

– Julen er alltid en stor kinotid med mye folk på kino og mange premierer, sier Andersen.

Artikkeltags