• Se flere bilder nederst!

Det er flust med julefilmer som har premierer på kinoene i Asker og Sandvika 1. juledag. Og kinosjefene mener flere av dem vil trekke mye folk. Og de er sikre på at kraften fortsatt vil være med Star Wars gjennom hele jula.

– Herfra til Flåklypa kommer til å funke veldig bra som en familiefilm i julen. Regner med at den kommer til å bli godt besøkt. Antageligvis blir det en av de bedre besøkte barnefilmene i år. Og det har vært et godt barnefilmår med Dr. Proktor-, Knutsen og Ludvigsen- og Karsten og Petra film, sier Erik Sand, sjef for SF Kino Sandvika.

Tro på sur svenske

Han har også troen på En mann ved navn Ove.

– Svenske komedieaktige filmer fungerer som regel bra. Point Break fra ekstremsportmiljøet ser det også veldig lovende ut for. Men jeg er litt bekymret for In the Heart of the Sea, tror den kan forsvinne litt blant En mann ved navn Ove og Star Wars. Det er de to, og Flåklypa som kommer til å trekke folk, sier han.

Bedre i år

Sand mener årets julefilmer er bedre enn fjorårets, og tror besøket vil bli høyere.

Kinosjef for Asker Kino Morten Andersen er av samme oppfatning.

– Det blir en bedre romjul for oss i år på grunn av Star Wars og Flåklypa, sier han. Andersen har stor tro på at det gode besøket på Star Wars vil fortsette inn i romjulen.

LES OGSÅ: Sprengte Star Wars på Finse

Flåklypa blir stor

– Flåklypa blir også en av de store julefilmene, fordi den forrige gikk veldig bra, og ifølge de tilbakemeldinger jeg har fått er den nye hakket bedre, sier han.

Kinosjefen tror også på En mann ved navn Ove.

– Og på In the Heart of the Sea og Point Break. Men Flåklypa og Star Wars vil ta det meste av besøket, sier Andersen.

LES OGSÅ: Stort besøksfall på kino

Se filmomtalene under:

Det helt nye testamente (kun Asker kino)

Vinneren av Publikumsprisen og Gledessprederen på Haugesund Filmfestival.

Nominert til Golden Globe for beste fremmedspråklige film!

Utvalgt til Directors Fortnight – Cannes Filmfestival. Gud eksisterer! Han bor i Brussel, og er en ski

kkelig drittsekk. Datteren EA er så lei av å se ham terrorisere menneskeheten at hun hacker maskinen hans og sender dødsdatoer på SMS til samtlige. Etter innspill fra broren, rebellen JC, flykter hun til jorden for å rekruttere disipler og skrive et helt nytt testamente – med en illsint pappa hakk i hæl. En nordiskartet absurdisme à la «Den brysomme mannen» møter en hverdagspoesi tydelig inspirert av «Den fabelaktige Amelie fra Montmartre», og fjærlette forflytninger i tid og rom påkaller Van Dormaels eventyrlige «Mr. Nobody». Dette urkomiske evangeliet er basert på en overjordisk god idé, ispedd et feministisk glimt i øyet som innbyr til vurderinger av hvor godt tjent vi strengt tatt er med en Herre-gud ...

45 år:

45 ÅR er en nydelig skildring av ekteparet Geoff og Kate som får forholdet satt på prøve like før de skal feire sin 45-års bryllupsdag. Charlotte Rampling og Tom Courtenay, to av Englands flotteste skuespillere, storspiller i dette stille og nyanserte relasjonsdramaet. De mottok begge Berlinalens Sølvbjørn for sin innsats. Det er bare en uke til Kate og Geoffs bryllupsdag, og planleggingen går sin gang. Så får Geoff et brev. Hans første kjærlighet Katya, som omkom da de var på tur sammen i de sveitsiske Alpene for nesten 50 år siden, har blitt funnet dypt inne i en isbre. Hendelsen avslører en vel bevart hemmelighet fra fortiden og får store konsekvenser for ekteskapet og det kommende jubileet. Innen festen skal gå av stabelen er det usikkert om de har noe å feire. 45 ÅR er en film om sprengkraften i det usagte og hva noe fra fortiden kan gjøre med et forhold. Regissør Andrew Haigh slo gjennom med Weekend (2012), som ble hyllet av både anmeldere og filmfestivaler verden over.

En mann ved navn Ove:

59-åringen Ove er nabolagets hissigste ordensmann, som for noen år siden ble kastet ut som styrer av borettslaget. Men det gir Ove blanke i og styrer fremdeles med jernhånd over fellesarealene. Når høygravide Parvaneh med familie flytter inn i rekkehuset over veien, og ved et uhell rygger inn i Oves postkasse blir det starten på en komisk og hjertevarm historie om ufyselige katter, uventet vennskap og en kjærlighet så sterk at ikke engang døden virker skremmende. En mann ved navn Ove er filmatiseringen av Fredrik Backmans suksessroman med samme navn - som er utgitt i over 100 000 eksemplarer i Norge.

In the Heart of the Sea:

Oscar-vinner Ron Howard («A Beautiful Mind») har regien til dette storslagne action-eventyret, basert på Nathaniel Philbricks bestselger; boken om den dramatiske sanne historien til hvalfangerskuta Essex. I New England vinteren 1820, blir hvalfangerskuta Essex angrepet av noe som ingen trodde kunne være mulig: en hval av mammut størrelse og vilje, med en nesten menneskelig sans for hevn. Denne maritime katastrofen inspirerte Herman Melville til å skrive boken Moby-Dick. Men Moby-Dick er bare halve fortellingen. I «In the Heart of the Sea» avdekkes enda flere opprivende historier i kjølevannet av møtet med hvalen. Det overlevende mannskapet trosser stormer, sult, panikk og fortvilelse. Og Deres dypeste tro, personlige verdier og moral settes på en hard prøve da de tvinges til å gjøre det utenkelige for å overleve. Howard regisserte filmen fra et manus av Charles Leavitt («Blood Diamond»), historie av Charles Leavitt og Rick Jaffa & Amanda Silver («Jurassic World»), basert på boken In the Heart of the Sea: The Tragedy of the Whaleship Essex av Nathaniel Philbrick, vinner av «the 2000 National Book Award for Nonfiction».

Joy:

Storfilmen JOY er inspirert av den legendariske businesskvinnen Joy Mangano, en oppfinner og entreprenør som grunnla en mektig familiebedrift og imperium. Over fire tiår følger vi Joy (Jennifer Lawrence), som går fra å være en hardtarbeidende alenemor som forsøker å få endene til å møtes for sin nesten-ødelagte familie. Dreven av å oppfinne, og samtidig ta vare på dem rundt henne, opplever hun svik og forræderi på veien mot å realisere sine drømmer. JOY følger i hælene på regissør David O. Russell sine tidligere suksesser: The Fighter, Silver Linings Playbook og American Hustle, som seg i mellom har fått 25 Oscar-nominasjoner.Som hans tidligere filmlanseringer, trosser JOY sjangeren og forteller en historie om familie, lojalitet og kjærlighet. JENNIFER LAWRENCE: er for tiden en av Hollywood sine store fremadstormende talenter som i en alder av 25 allerede har vunnet en Oscar. For tiden spiller hun inn Morten Tyldum sin film «Passengers», og vi kjenner henne ellers ifra filmer som X-Men og Hunger Games.

Macbeth (kun SF Kino Sandvika):

En historie om altoppslukende lidenskap og ambisjon, satt til et krigsherjet Skotsk landskap. Filmen er en spennende tolkning av de dramatiske tidene og om hvordan krigstiden må ha vært for Shakespears mest kjente karakterer. Macbeth, en hertug i Skottland, får høre en profeti av tre hekser om at han en dag vil bli Konge av Skottland. Blindet av ambisjon og med sin manipulerende kone i ryggen, dreper Macbeth kongen og tar tronen selv.

Point Break:

Point Break er en actionfilm innspilt på fire kontinenter og vi får se noen av de dristigste stuntene som noensinne er vist på film. I 3D! En ung FBI agent infiltrerer et team med ekstremsportutøvere som han mistenker for å stå bak en rekke enestående, sofistikerte ran. Undercover, og med fare for eget liv, forsøker han å bevise at disse atletene er arkitektene bak eksepsjonelle ran som har en dypere mening enn bare pengeverdien i seg selv.

Solan og Ludvig – Herfra til Flåklypa:

Endelig skal det avgjøres hvilken bygd som er best, Flåklypa eller Slidre. Øvelsen er det tradisjonsrike Osteløpet, og optimisten Solan er Flåklypas representant. Han er så seierssikker at han i hemmelighet har veddet bort både Reodor Felgens verksted og huset de bor i. Men Slidre stiller med meieribestyrer Kleppvold, som gjør hva som helst for å vinne. Han får med seg gorillaen Emanuel Desperados, i tillegg til muntrasjonsrådet Olram Slåpen fra Bergen. Og plutselig er seieren kanskje ikke så sikker som Solan trodde. Solan og Ludvig - Herfra til Flåklypa blir den andre animasjonsfilmen fra Maipo Film og Rasmus A. Sivertsen med handling fra Kjell Aukrusts Flåklypa-univers.